📰 SCROLL TODAY’S NEWS

 • Door Rien Emmery
  Deepfake oplichters proberen bedrijven en vzw’s in Vlaanderen geld afhandig te maken door te beweren dat hun merknaam of internetadres dreigt te worden geregistreerd door een malafide derde partij. The post Deepfake oplichters proberen u tot 1999 euro te ontfutselen om uw ‘merknaam te beschermen’ appeared first on Knack.
 • Door Amir Bachrouri
  Gaat de wokebeweging te ver? The post ‘Gaat de wokebeweging te ver?’ appeared first on Knack.
 • Door Belga
  Van Langenhove werd verkozen op de Vlaams-Brabantse Kamerlijst, maar is geen lid van Vlaams Belang. Hij maakte wel deel uit van de Vlaams Belangfractie in de Kamer. Van Langenhove zei dat hij wil doorgaan met zijn activisme en zijn mediakanaal. Daar kan hij meer wegen dan in het parlement, waar het migrantenstandpunt van Vlaams Belang, […] The post Dries Van Langenhove neemt ontslag uit de Kamer appeared first on Knack.
 • Door Karin Eeckhout
  Op 18 januari post de Instagrampagina Samen voor Nederland – Verzetsbeweging een filmpje met als bijschrift ‘De Fake “arrestatie” van Greta Thunberg- Rothschild in Duitsland vandaag. Het is allemaal theater’. (hier gearchiveerd) In de korte video zien we de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg, geflankeerd door twee politieagenten die haar vasthouden terwijl ze wordt gefotografeerd en […] The post Factcheck: nee, arrestatie van Greta Thunberg was niet fake appeared first on Knack.
 • Door Robbert de Witt
  Zou het te danken zijn aan de oorlog in Oekraïne, al die Oscarnominaties voor een toch teleurstellende speelfilm? Im Westen nichts Neues van de Duitse regisseur Edward Berger is genomineerd voor liefst negen Academy Awards. Op 12 maart zal blijken of de anti-oorlogsfilm, gebaseerd op het boek van Erich Maria Remarque, daadwerkelijk met prijzen wordt […] The post ‘In Oekraïne voltrekt zich hetzelfde scenario als een eeuw geleden’ appeared first on Knack.
 • Door Stijn Tormans
  Tijdens een slapeloos donker uur zong Kris De Bruyne Amsterdam door de ether. Nog eens: ‘Je kan er boeken kopen, die je hier heel zelden vindt. Je kan er langs de grachten lopen, je haar los in de wind…’ Het klonk even mooi als altijd, al is die iconische openingszin intussen wel gedateerd. Vijftig jaar […] The post Het meisje uit de klassieker van Kris De Bruyne woont nog altijd in Amsterdam: ‘Ik was op slag verliefd’ appeared first on Knack.
 • Door Han Renard
  Philippe Destatte, directeur-generaal van het prestigieuze Institut Destrée, pleit voor meer Waalse waardigheid. ‘De oude excuses voor de economische achterstand van Wallonië zijn niet meer geloofwaardig.’ The post Historicus Philippe Destatte: ‘Ik zou me als Waalse politicus schamen om nog geld te vragen aan Vlaanderen’ appeared first on Knack.
 • Door Belga
  Een melding over de feiten liep om 4 uur binnen. Door de explosie liep de voordeur van het appartementsgebouw en enkele binnendeuren schade op. Er vielen evenwel geen gewonden. De ontmijningsdienst DOVO en het gerechtelijk labo kwamen ter plaatse. Om welk explosief het gaat, is nog niet duidelijk. De elf bewoners van het gebouw werden […] The post Aanslag op appartementsgebouw in Borsbeek appeared first on Knack.
 • Door Belga
  Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws. Hoe langer het traject, hoe groter het verschil zal zijn. In het onlangs goedgekeurde beheerscontract van NMBS staat dat een ticket voor jongeren van 25 jaar en jongeren en voor senioren wordt voorzien, beide met een korting van 40 procent op het standaardticket.  Vandaag betalen 65-plussers echter […] The post ‘Vast treintarief voor jongeren en senioren komt op de schop’ appeared first on Knack.
 • Door Tim Trachet
  De aflevering van ‘Het verhaal van Vlaanderen’ over de Guldensporenslag heeft ongetwijfeld de meeste commentaar opgewekt. Ook vanuit de astronomie valt er kritiek op te leveren. Inderdaad begon de bewuste aflevering met een voorstelling van de komeet van Halley.  Bij het kijken dacht ik heel even dat ik in een documentaire over sterrenkunde en niet […] The post ‘Komeet van Halley in “Het verhaal van Vlaanderen”? Mijn sterrenkundig bloed kookte bijna’ appeared first on Knack.
 • Pasfoto's van zeker 6,5 miljoen buitenlanders die naar Nederland komen, belanden in de database van de politie, ondanks dat ze geen strafbaar feit hebben gepleegd, aldus RTL Nieuws. De deskundigen die het nieuwsmedium gesproken heeft, betwijfelen of dit wetmatig is.
 • Instagram werkt wellicht aan een functie waarmee gebruikers, net als bij Twitter, kunnen betalen voor verificatie. Dat blijkt uit code waarin verwezen wordt naar een 'betaalde blauwe badge'. Instagram heeft heeft bestaan van zo'n functie nog niet bevestigd.
 • Google voegt mogelijk een functie toe aan Android-apparaten waarmee ze als USB-webcam gebruikt kunnen worden. Momenteel is dat al mogelijk met apps van derde partijen, maar Android-code wijst erop dat deze functie standaard in het besturingssysteem wordt ingebouwd.
 • Er is met versienummer 8.1 een nieuwe ontwikkelbuild van Wine verschenen. Wine is een opensource-implementatie van de Windows-api en maakt het mogelijk om DOS- en Windows-programma's op Linux, FreeBSD, Solaris en macOS te draaien. Een grote groep ontwikkelaars draagt bij aan Wine en er is voor gekozen om elke twee weken een nieuwe zogeheten ontwikkelversie uit te brengen in plaats van te wachten tot er een aantal nieuwe functies klaar is. Een paar keer per jaar verschijnt er een stabiele uitgave. De database met applicaties die onder Wine werken, al dan niet met behulp van kleine aanpassingen, bevat op het […]
 • De FTC, de Amerikaanse markttoezichthouder, bereidt een mogelijke antitrustzaak voor tegen Amazon, aldus The Wall Street Journal en Bloomberg. Meerdere bedrijfsactiviteiten van Amazon zouden mogelijk als concurrentieverstorend gezien worden, al heeft de FTC nog niks besloten.