📰 SCROLL TODAY’S NEWS

  • Door Belga
    ‘De minder goede score van België is vooral te wijten aan de hoge CO2-uitstoot, waardoor het onderaan de ranglijst staat, maar ook aan de verwerking van elektronisch afval en het hoge consumptiepatroon. Als iedereen in de wereld evenveel grondstoffen zou verbruiken als mensen in België, zouden we het equivalent van 4,1 aardbollen nodig hebben om […] The post Unicef: ‘Als iedereen evenveel zou consumeren als Belgen, dan hadden we 4,1 aardbollen nodig’ appeared first on Knack.
  • Versie 4.4.3 van qBittorrent is verschenen. Deze opensourcetorrentclient heeft versies voor Windows, Linux, macOS en FreeBSD, en toont geen advertenties. Het programma wordt met Qt ontwikkeld en is gebaseerd op libtorrent (rasterbar) en Boost. Het programma is het geesteskind van de Franse student Christophe Dumez, die er sinds begin 2006 aan werkt. Tegenwoordig wordt het door de community onderhouden. In versie 4.4 is onder meer de overstap naar libtorrent 2.0 gemaakt en is er een aparte download met een interface die van Qt 6 gebruikmaakt, die overigens nog wel als experimenteel wordt aangeduid. In versie 4.4.3 zijn verder nog de […]
  • Amazon gebruikt voortaan camera's in bezorgbusjes in het Verenigd Koninkrijk. De camera's controleren door middel van kunstmatige intelligentie of chauffeurs veilig rijden en geen verkeersovertredingen begaan.
  • De European Data Protection Board en de Autoriteit Persoonsgegevens zijn tegen wetsvoorstellen van de Europese Commissie om anti-witwascontroles verder aan te scherpen. De nieuwe wetten zouden potentieel te diepgravend zijn en daardoor een 'groot risico voor burgers' vormen.
  • Dit jaar deed Tweakers voor de tweede keer mee met de European Hardware Awards. Een verkiezing waarbij techredacteuren uit negen Europese landen hun stem uitbrengen om zo in maar liefst 44 productcategorieën één product uit te roepen als het beste van het afgelopen jaar.
  • Verschillende Nederlandse organisaties stappen naar het Europese Hof van Justitie om de blokkade van Russische staatsmedia te bevechten. De blokkade zou 'in paniek en haast' zijn opgeworpen en zou de 'democratische rechtsstaat' belemmeren.