📰 SCROLL TODAY’S NEWS

 • Door Belga
  Terwijl de Europese leiders neerstreken in de Tsjechische hoofdstad, werd donderdagochtend in Brussel een achtste pakket sancties tegen Rusland aangenomen. Met onder meer beperkingen op de handel in Russisch staal wil Europa het Kremlin sanctioneren voor de verdere escalatie van de oorlog in Oekraïne. België koos voor een onthouding. ‘De vraag is hoe we de […] The post ‘Wanneer economische kostprijs zo hoog wordt, gaat het moeilijk worden’: België onthoudt zich bij stemming over nieuwe sancties appeared first on Knack.
 • Door Belga
  De federale regering tracht tegen ten laatste dinsdagochtend een akkoord te vinden over de begrotingen van 2023 en 2024. Het begrotingstekort evolueert richting een forse 23 miljard euro, en dus zoekt Vivaldi naar manieren om dat met 4 miljard euro terug te dringen. Daarvoor wordt onder meer naar extra inkomsten gekeken. Onder meer de afschaffing […] The post Lagere ministerlonen, hogere effectentaks: begrotingsgesprekken komen op stoom       appeared first on Knack.
 • Door Belga
  Voorzitter Homans zelf zal de commissie voor de Vervolgingen van het parlement bijeenroepen op 10 oktober. Die commissie moet dan een advies geven aan het parlement. De verwachting is dat het parlement de onschendbaarheid van El Kaouakibi zal opheffen. El Kaouakibi is al bijna twee jaar afwezig in het Vlaams Parlement. De politica zetelde er […] The post Parket-generaal vraagt opheffing parlementaire onschendbaarheid El Kaouakibi appeared first on Knack.
 • Door Belga
  In Iran komen al weken vrouwen en mannen op straat uit protest tegen de strenge kledingvoorschriften waar vrouwen zich van de Islamitische Republiek aan moeten houden. Aanleiding is de dood van de 22-jarige Mahsa Amini die stierf nadat de zedenpolitie haar arresteerde omdat er een haarlok onder haar sluier uit kwam. Demonstrerende Iraanse vrouwen werpen […] The post Darya Safai (N-VA) knipt haren af tijdens plenaire vergadering appeared first on Knack.
 • Door Belga
  In de Kamer werd donderdagmiddag een rondje gedebatteerd over de indexering van de lonen en de uitkeringen. Omdat die in ons land automatisch mee stijgen met de levensduurte, dreigen de Belgische bedrijven en de concurrentiekracht in de problemen te komen. Die dreigingen worden vooral vanaf 2023 concreet, omdat een grote groep werknemers dan in één […] The post CD&V wil lonen van alle ambtenaren en werknemers samen indexeren bij hoge inflatie appeared first on Knack.
 • Door Stefanie Van den Broeck
  ‘75 procent van je emoties wordt bepaald door de geur die je op dat moment ruikt.’ Dat beweerde Evy Gruyaert in Het Laatste Nieuws. Maar het valt niet wetenschappelijk te bewijzen. The post Factcheck: het is niet bewezen dat geur 75 procent van onze emoties bepaalt appeared first on Knack.
 • Door Philippe Noens
  “Ik weet niet of u beseft dat er ook zoiets als een vader bestaat”. Met deze onfortuinlijke ‘slip of the tongue’ heeft Vlaams parlementsvoorzitter Liesbeth Homans het debat over kinderopvang, en de verantwoordelijkheid van ouders om al dan niet thuis bij de kinderen te blijven, opnieuw aangezwengeld. De kritische reactie dat een voorzitter een debat, […] The post ‘De papa waarover Liesbeth Homans spreekt komt te weinig voor: er is genoeg plek aan de haard voor moeder én vader’ appeared first on Knack.
 • Door Michel Vandersmissen
  In het dossier dat het Antwerps arbeidsauditoraat behandelt, zijn er tot nog toe 45 Filipijnse, 30 Bengaalse en 70 Turkse slachtoffers voorlopig erkend als slachtoffer van mensenhandel. Daarvan worden 39 Filipijnen en 14 Bengalen begeleid door Payoke en 1 Bengaal is in begeleiding bij Sürya, de Franstalige tegenhanger van Payoke in Luik. Daarnaast zouden er […] The post Antwerps arbeidsauditoriaat over mensenhandel in de zaak-Borealis: ‘Topje van de ijsberg’ appeared first on Knack.
 • Door Michel Vandersmissen
  Waarom deed Borealis een beroep op IREM als onderaannemer? Borealis: De bouw van de nieuwe PDH-fabriek is een megaproject. Na een uitgebreide screening hebben we IREM gekozen om mee te werken als onderdeel van de tijdelijke joint venture IREM-Ponticelli. Borealis is een chemisch bedrijf, geen bouwbedrijf. Het is niet onze kerncompetentie om nieuwe fabrieken te bouwen […] The post Borealis en onderaannemer IREM reageren op beschuldigingen mensenhandel: ‘Wij werden misleid’ appeared first on Knack.
 • Door Michel Vandersmissen
  Wat was uw eerste indruk toen u met die mensen sprak? Jan Buelens: Ik trof een ontredderde groep aan. Ik zie ze nog voor mij zitten, zeventien volwassen mannen in kleermakerszit op de grond van hun kleine woonkamer. Enkelen huilden, iemand vertelde dat een van hen zelfmoord overwoog. De psychologische schade was groot. Maar ook […] The post Jan Buelens, advocaat van slachtoffers Borealis: ‘Mensenhandel lijkt toe te nemen’ appeared first on Knack.
 • Pokémon Scarlet en Violet gaat de Let's Go-functie bevatten. Hiermee kan de speler zijn Pokémon zelf laten vechten, zonder dat hij zelf de volgende zet hoeft te kiezen of andere stappen van het gevecht moet doorlopen. Daarnaast kan de Pokémon met de functie ook items oppakken.
 • Horizon Forbidden West is de grote winnaar van de Dutch Game Awards. De AAA-titel van het Nederlandse Guerilla Games wint vier prijzen, waaronder de hoofdprijs van beste game. Andere Nederlandse studio's die hebben gewonnen zijn Total Mayhem en Roost Games.
 • De boete die Apple in Frankrijk moet betalen wegens het beperken van concurrentie en misbruik van marktmacht is aanzienlijk verlaagd. In plaats van 1,1 miljard euro moet het Amerikaanse bedrijf nu 372 miljoen euro betalen.
 • Electronic Arts heeft de eerste trailer van Need for Speed Unbound gepubliceerd. Het racespel moet op 2 december verschijnen voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc. De standaardversie van de game kost 70 euro en de luxe versie gaat 80 euro kosten.
 • Versie 5.21.5 van WinSCP is verschenen. Met dit opensourceprogramma kunnen op een veilige manier bestanden tussen twee computers worden gekopieerd. Het programma ondersteunt ftp, secure ftp en het oudere scp-protocol. WinSCP is niet alleen als een opzichzelfstaand programma beschikbaar, maar ook als plug-in voor de programma's FAR en Altap Salamander. Hieronder is de changelog voor deze uitgave te vinden. Changes in WinSCP 5.21.5: