F.A.Q.

Wat is erwt.org?
erwt.org is een programma dat tot doel heeft om de ideeënwereld van één individu systematisch in kaart te brengen. Het programma zelf is de mappenstructuur die allegorisch toegankelijk is via de punt in erwt.org. erwt.org is ook de naam van het netwerk dat de toegang tot de mappenstructuur mogelijk maakt via diverse platformen en is dus niet beperkt tot het domeinnaam. Blogs of andere teksten die via deze of andere platformen worden gepubliceerd zijn een weerslag van de bestanden in het programma. Gebruikers kunnen erwt.org of delen daarvan naar eigen inzicht gebruiken, mits ze daarbij de gebruiksvoorwaarden in acht nemen.

Wat is The erwt Group?
The erwt Group is het lichaam dat erwt.org onderhoudt en waarborgt. De twee belangrijkste beleidsdomeinen van The erwt Group zijn ICT en Recht. Daarnaast legt het zich toe op communicatie met gebruikers van erwt.org. Alle uitingen op erwt.org vallen onder The erwt Group. The erwt Group communiceert niet over haar bezetting, leden, partners of andere natuurlijke personen waaraan het verwant is. Iedere suggestie die dit tegenspreekt is fictie. The erwt Group heeft geen rechtspersoonlijkheid in territoriale zin. Indien dit wenselijk is om haar doelen te kunnen verwezenlijken dan is het mogelijk dat The erwt Group zich statutair vestigt in een jurisdictie die aansluit bij haar beginselen.

Wat is de erwt-cloud?
De erwt-cloud is een verwijzing naar het programma zelf in de huidige verschijningsvorm. Deze is toegankelijk via https://mega.nz/#F!WvhQHYSY!WCunU69cqCoEm6B5D6B3FQ en wordt beheerd door Mega Limited, statutair gevestigd te Auckland, Nieuw-Zeeland. Mega garandeert een versleutelde toegang voor alle gebruikers en daarmee ook voor de gebruikers van erwt.org. The erwt Group volgt deze aanname totdat het tegendeel bewezen is.

Wie is Pisum Sativum?
Pisum Sativum is de titel van de algemeen directeur en de voorzitter van de raad van bestuur van The erwt Group. Hij of zij draagt de eindverantwoordelijkheid van The erwt Group en schrijft alle blogs en andere teksten die gaan over de werking van erwt.org. Deze zijn in de erwt-cloud terug te vinden in de map /*META.

Wat is de CC?
De CC staat voor de Content Creator. Hiermee verwijst The erwt Group naar het individu dat alle blogs schrijft die niet gaan over de werking van erwt.org.

Wie is erwt?
erwt is een titel die zowel de Pisum Sativum als de CC mag voeren.

Waarom erwt en niet bijvoorbeeld peke of witloof?
The erwt Group laat zich niet uit over het woord ‘erwt’ om associaties van gebruikers niet te sturen.

Wat is het forum?
Het forum is gewoon een forum.

Welke platformen maken deel uit van erwt.org?
De volgende URLs* verwijzen naar platformen die vallen onder erwt.org:

Indien één van deze domeinen ontoegankelijk wordt door toedoen van de dienst waar het onder valt (censuur) of door nalatigheid (hack) of om andere, bijvoorbeeld technische redenen, dan zal hier via de andere platformen over gecommuniceerd worden. Zo blijft de erwt-cloud altijd toegankelijk.

*Deze lijst wordt regelmatig ververst

Waarom doen jullie zo moeilijk?
Als u na het lezen van deze FAQ het gevoel heeft niet veel wijzer te zijn geworden over deze website dan is dat goed te begrijpen. Een troost kan zijn dat u zeker niet de enige zult zijn. Als u liever een weblog leest die beter past bij uw niveau dan verwijzen we u door naar www.buzzfeed.com.

Is het niet een beetje tegenstrijdig dat jullie beweren iemand volledig in kaart te brengen en tegelijkertijd proberen diens identiteit te verbergen? Of dat jullie enerzijds beweren auteursrechtvrij te zijn maar anderzijds ik weet niet hoeveel waarborgen hebben ingebouwd?
Ja, dat is tegenstrijdig. Zo zijn er vele dingen tegenstrijdig. Niet alles is wat het op het eerste gezicht lijkt, of misschien is alles juist wat het niet lijkt te zijn. Dat Apple-gebruikers creatief zijn bijvoorbeeld, of dat Google niet slecht is. Dat de Katholieke Kerk armoede voorstaat, of dat Belgen dom zijn. Dat juristen rechtvaardigheid nastreven of dat psychologen goed bij hun hoofd zijn. Dat arme mensen doen alsof ze rijk zijn en andersom. Paradox is het sleutelwoord. Welkom op erwt.org.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s