Waarom Franse en Russische Verkiezingen een Verkrachting zijn van de Democratie

macron

Het is voor Nederlanders en Belgen een beetje moeilijk om te begrijpen dat iemand zo maar zijn eigen partij kan oprichten en dan zo maar president van Frankrijk kan worden, dus laat ik dat eens rustig uitleggen. Laten we eerst even het verschil bespreken tussen Frankrijk aan de ene kant en Nederland, Duitsland, België, Zwitserland, Denemarken, Spanje, Engeland, Italië, de VS en zo nog wat landen aan de andere kant, behalve Rusland. Rusland en Frankrijk zijn qua politiek systeem goed te vergelijken.

Het verschil is dit: alle landen behalve Frankrijk en Rusland zijn een verzameling van staten die op een bepaald moment hebben besloten om samen verder te gaan als een nieuwe staat. Toen is er een hoofdstad gekozen of gebouwd en een manier van representatie zodat iedereen wat in de pap te brokkelen had en dat is later ‘democratie’ genoemd, met partijen en de hele rataplan. Zo niet Frankrijk en Rusland. Franse en Russische politiek is ééndimensionaal. Er is geen representatie, geen debat, geen compromis. Er is geen ‘links’ en geen ‘rechts’. Er is maar één machtscentrum, één paleis, één troon, één koning, één President de la Republique. Hoe dichter bij de koning, hoe meer macht en rijkdom. Het Franse land is er alleen om de buiken van de koning en zijn naasten te vullen en het is een eer om in dienst van de koning te mogen leven en sterven. De koning is er misschien niet meer en de Keizer ook niet meer, maar het ééndimensionale systeem is er nog altijd en zal er ook altijd zijn.

Verkiezingen in Frankrijk en Rusland zijn geen ‘Feestje van de Democratie’ (zie de video). maar eerder een ‘Verkrachting van de Democratie’. Van Rusland kennen en accepteren we dat omdat de media ons zo opvoeden dat we Rusland wantrouwen en verkiezingen zien als een schijnvertoning. Frankrijk is niet democratischer. Verkiezingen in Frankrijk zijn als een dikke vent die het volk ongewild neukt en slist ‘vind je lekker hè! Jij wou toch democratie? Stem dan! Stem dan! Pauv’ Con!’ En wat krijg je dan? Macron.

Wie is Macron? Allereerst: wat in democratische landen wordt gezien als complottheorie wordt in Frankrijk gezien als basiskennis. Waarom? Nou, omdat het vanuit Frans perspectief nogal kristalhelder is hoe de lijntjes lopen. De vraag is dus eerder, wie zijn de Rothschilds? Maar dat is stof voor een volgende blog.

Lees ook:

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s