Anti-Islam onder de loep + Minidocu ‘Er broeit wat’

Mini-docu ‘Er Broeit Wat’ over de demonstratie van de NVU bij het Pieter Baancentrum in Utrecht met commentaar van vreedzame stemverheffer Frank van der Linden.

PEGIDA komt uit Duitsland en is de club voor de hele familie. Jong of oud, man of vrouw, maakt niet uit, iedereen kan zich er thuis voelen. Het hoogtepunt van PEGIDA was toen kopstuk Edwin Wagenveld werd gearresteerd omdat hij een varkensmuts ophad, wat hij zelf erg grappig en nuttig vond. Sindsdien is de varkensmuts het logo van PEGIDA. De rest van de tijd is Edwin Wagensveld druk bezig met ontkennen dat PEGIDA extreemrechts is.

Demo’s: Ja
Politiek: Nee
Burgerwacht: Nee

NVU is een beetje de geitenwollensokkenclub van het anti-Islam spectrum, de neonazi Constant Kusters predikt al decennia rassenleer. Nu dat weer in de mode is mag hij voorop lopen op demo’s. Hij hoopt nog altijd dat hij met 51% van de stemmen zijn totalitaire regime mag invoeren in Nederland, maar of dat gaat lukken is nog maar de vraag, want de meeste boze burgers ergeren zich een beetje aan hem. Misschien heeft hij meer succes als hij zijn tandenborstelsnorretje weer laat staan.

Demo: Ja
Politiek: Ja
Burgerwacht: Nee

Voorpost komt uit Vlaanderen en staat voor het Groot-Nederlands gedachtegoed: de landsgrenzen opschuiven tot Noord-Frankrijk, eventueel met Zuid-Afrika er nog bij. De fascistoïde gezelligheidsclub gaat al een tijdje mee en kent de klappen van de politiestok, vooral waar het gaat om de verdediging van de taalgrens rond Brussel. Ze hebben een brede agenda waar uiteraard ook plaats voor Anti-Islam en Anti-Multiculturalisme. Als je een leuke leus nodig hebt voor je demo dan moet je zeker Voorpost uitnodigen, die schudden leuke leuzen zo uit hun mouw.

Demo: Ja
Politiek: Nee
Burgerwacht: Nee

Identitair Verzet komt uit Frankrijk en staat bekend als de club van de dakenklimmers. Hun specialiteit is het beklimmen van AZC’s en Moskeeën om met spandoeken te kunnen zwaaien totdat de vrachtwagenkraan er is om ze er vanaf te halen.

Demo: Ja
Politiek: Nee
Burgerwacht: Ja

-Opgeheven- DTG (Demonstranten tegen Gemeente) komt uit Enschede en had nog een echt volks karakter. Het plebs, zeg maar. Niet al te snugger maar ze wisten wel ongeveer wat ze wilden. De pitbull met rode oogjes was op menig demonstratie te vinden. DTG begon en eindigde in Enschede, waar voorman Benno Wilmink aankondigde dat DTG opgaat in DSDA, al zijn er op Facebook nog demonstranten die dat niet hebben meegekregen.

Demo: Ja
Politiek: Nee
Burgerwacht: Nee

DSDA (Dutch Self Defence Army) is een knokploegje dat niet veel in het nieuws is geweest, behalve die keer dat ze op eigen houtje de grens gingen afsluiten. Waar ze verder nog andacht mee kregen is met de ruzie tussen Jean en Henk omdat Jean dreigde te verklikken dat Henk een vuurwapen had. Uiteindelijk is Jean eruit gegooid en heeft hij zijn eigen clubje opgericht, ‘I am a lone wolve’. Voorzover bekend is hij het enige lid.

Demo: Nee
Politiek: Nee
Burgerwacht: Ja

Soldiers of Odin is de new kid on the block en komt uit Finland. Het bestaat pas een half jaar maar heeft al redelijk wat succes, op Facebook dan vooral. Deze stoere mannen halen hun inspiratie uit de Noorse authentiek Europese cultuur die beter is dan de Islam. Net als DSDA zijn ze gestructureerd als een motorclub en wachten ze met patrouilleren tot ze vinden dat ze er klaar voor zijn. In Finland en Zweden mogen ze de politie al een handje helpen met de aanpak van islamterreur en de promotie van Noors polytheïsme.

Demo: Nee
Poltiek: Nee
Burgerwacht: Ja

Eén reactie

  1. […] Wil jij wel lezen over oprukkend extreem rechts? Hier is een onderzoek naar extreem-rechtse groeperingen in Nederland, hoe ze zich tot elkaar verhouden, welke geweld of democratie gebruiken en of ze stegen of daalden in 2016 PLUS een ludiek multimediaal filmpje van onze reporter ter plaatse die wordt aangevallen door een politie te paard. Kortom, de fucking heilige graal van de digitaliserende kutkranten, gratis voor jou, niet alleen vandaag maar altijd (eat that kutkranten met je kutpaywalls), komtie: https://erwt.org/2016/06/25/anti-islam-onder-de-loep-minidocu-er-broeit-wat/ […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s