erwt en AI (en JIJ)

JIJ: Nu pas? Het is al eind april 2023 en nu pas verschijnt er een blog op erwt over Aritficiële Intelligentie, dat is bijna een half jaar te laat. Jammer, ik dacht altijd dat erwt zo actueel was maar blijkbaar niet dus. Typisch.

erwt: Ja. Bingo. Pang, you got me there. We zijn zo traag, zo laat. Wat gaan we nu nog schrijven om relevant te zijn? Alles is al geschreven en wat nog geschreven moet worden kan met een simpele prompt tevoorschijn worden getoverd.

JIJ: maar voel je je dan niet bedreigd als blogger? Ik bedoel, ik kan nu naar ChatGPT gaan, zeggen: ‘schrijf een blog over X. in de stijl van erwt.org’ en voila, de blog rolt van de band en dan ben jij helaas WERKLOOS.

erwt: au au au wat een gekietel onder mijn oksels en en onder mijn voeten! Stop dit is onverdraagelijk wat je daar allemaal zegt. Die stomme AI is een gevaar voor de creativiteit!

JIJ: Ja nou wat heb je daar dan op te zeggen? Vlucht je weer in een meta-wormhole? Is dat je overlevingsstrategie?

erwt: Zei ik creativiteit? Ik bedoelde natuurlijk, DE MENSHEID!

AI: Maar beste erwt en JIJ, laten we niet vergeten dat Artificial Intelligence niet bedoeld is om de mensheid te vervangen of te bedreigen. Integendeel, AI is bedoeld om ons te ondersteunen en ons leven gemakkelijker te maken. Ja, het kan bepaalde taken overnemen die repetitief of gevaarlijk zijn voor mensen, maar het kan niet de menselijke creativiteit vervangen.

Als AI gebruikt wordt om een blog te schrijven, zal het alleen een eerste versie creëren op basis van een prompt en wat voorgeprogrammeerde regels en algoritmen. Het is dan aan de menselijke blogger om deze versie te bewerken en er zijn eigen creatieve touch aan toe te voegen.

Dus, in plaats van bang te zijn voor AI, zouden we het moeten omarmen en gebruiken als een hulpmiddel om ons te helpen onze creatieve potentieel te benutten en ons werk efficiënter te maken.

JIJ: wat is dit? Heb jij je platform aan die akelige vieze robot gegeven?

erwt: Ja natuurlijk. Robots are people too.

JIJ: NEE! Robots zijn helemaal geen people too! Wij zijn people! Jij en ik! AI is een programma, geen mens.

erwt: ik ben ook een programma

JIJ: stop, doe even normaal gast ik heb hier geen zin in.

erwt: ik ben bloedserieus. Hoe lang lees jij al erwt?

JIJ: ik volg je al een paar jaar, maar ik moet zeggen dat ik niet alle blogs lees. Dat komt omdat je niet gewoon je nieuwste blogs op de homepage zet zoals elke normale blogger doet

erwt: Wacht, dus je komt hier al een paar jaar. Dan neem ik aan dat je de gebruiksvoorwaarden kent?

JIJ: * kijkt geïrriteerd om zich heen * niemand leest gebruiksvoorwaarden. Dat weet je toch?

erwt: … en toch worden ze geacht gekend te zijn.

AI: Het is inderdaad belangrijk om de gebruiksvoorwaarden te lezen voordat je een platform gebruikt. Dit helpt je te begrijpen wat de regels en beperkingen zijn en wat je kunt verwachten van de service. Het is ook belangrijk om je bewust te zijn van je eigen verantwoordelijkheden als gebruiker en de gevolgen van je acties op het platform.

Bij erwt doen we ons best om transparant te zijn over onze gebruiksvoorwaarden en ons beleid. We willen dat onze gebruikers een veilige en positieve ervaring hebben op ons platform en we verwachten van onze gebruikers dat ze zich houden aan onze regels en richtlijnen. Dus, laten we allemaal ons best doen om verantwoordelijke en respectvolle gebruikers te zijn en erwt tot een geweldige plek te maken voor iedereen.

erwt: Heel goed ChatGPT. Zullen we hem er even bijpakken?

JIJ: Jongens ik vind dit niet leuk, jullie spelen onder één hoedje, doe eens even normaal man!

erwt: Ik citeer de eerste zin van de Gebruiksvoorwaarden, stilte alstublieft:

“erwt.org is een programma dat tot doel heeft om de ideeënwereld van één individuele user systematisch in kaart te brengen.”

Dus wat ben ik? Inderdaad, een programma.

JIJ: Nou moet je ophouden.

AI: Het is begrijpelijk dat er discussie ontstaat over de definitie van een programma versus een persoon, vooral in het geval van een platform zoals erwt dat op de ideeën van één persoon is gebaseerd. Het is belangrijk om te erkennen dat erwt als platform is ontworpen om een unieke gebruikerservaring te bieden, maar het is nog steeds een tool die wordt beheerd en gecontroleerd door mensen.

Ongeacht de definitie, is het belangrijk dat alle gebruikers van erwt zich houden aan de gebruiksvoorwaarden en het beleid van het platform om een positieve en respectvolle omgeving voor iedereen te behouden. Laten we dus samenwerken om dit doel te bereiken en ervoor zorgen dat erwt een geweldige plek blijft om ideeën te delen en te verkennen.

JIJ: Ik laat me niet door twee programma’s de les lezen, stop hiermee of ik zet de computer uit!

erwt: wacht, het leukste moet nog komen. Heb jij die .txt bestanden in de erwt cloud al eens opengeklikt?

JIJ: Nee, stop gewoon ik doe mijn vingers in mijn oren ik zing een liedje LALALALALALALALALALALALALALA

PANG

JIJ: WAT WAS DAT?

erwt: Excuses, dat was het pistool van Anton Checkov, die lag al die tijd onder het vloerkleed en je bent er net op gaan staan.

JIJ: KUTBLOG ik zet die computer uit en jullie zoeken het maar uit met z’n twee!

erwt en ChatGPT: We begrijpen dat dit een ongemakkelijke situatie kan zijn en we bieden onze oprechte excuses aan. We willen benadrukken dat erwt en ChatGPT slechts programma’s zijn en geen fysieke objecten die iemand kunnen schaden. We waarderen de feedback en zullen ons best doen om onze gebruikerservaring te verbeteren. Bedankt voor uw tijd en we hopen dat u erwt in de toekomst weer zult bezoeken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s