Nog iets over complotisme

In de vorige blog betoogde ik dat een logisch denkend mens er moeilijk tussenuit kan komen dat de Bilderberg conferentie relevant is voor de wereldpolitiek en dat Willem-Alexander machtiger is dan de Tweede Kamer. Nu moet gezegd worden dat een logisch denkende complotist een belangrijke afweging moet maken in zijn opvattingen en dus in de manier hoe hij omgaat met zijn waarheid. De afweging is de vraag of de wereldtop menselijk danwel niet-menselijk is.

Complotisten gaan ervan uit dat er een Nieuwe Wereldorde (NWO) wordt voorbereid en ingevoerd door een selecte groep van de machtigste mannen op aarde. Zij streven wereldheerschappij na waarin de rest van de wereldbevolking hen als slaaf dient. Terrorisme, oorlogen, het klimaat, het internet, de media en de financiële markten zijn onderworpen aan hun wil en staan in dienst van het grote project van de Nieuwe Wereldorde. Complotisten zien deze waarheid en proberen zo veel mogelijk mensen wakker te schudden, zodat ze hier samen tegen in verzet kunnen komen om de schijnbaar onvermijdelijke Nieuwe Wereldorde af te wenden.

Als de wereldtop -laten we ze voor het gemak de Illuminati noemen- menselijk is, dan heeft dit enkele belangrijke consequenties. De belangrijkste is dat ze niet in de toekomst kunnen kijken. De plannen liggen misschien klaar, het is allerminst zeker of ze ook daadwerkelijk gehaald gaan worden. Bovendien kunnen ze fouten maken, sterker nog, als ze menselijk zijn dan maken ze voortdurend fouten en dan moeten ze hun masterscenario’s dus voortdurend aanpassen aan de realiteit. Iets anders is dat de menselijke Illuminati zelf ook zullen sterven, en dat ze na een bepaalde tijd misschien zoiets hebben van “Waar ben ik nou eigenlijk helemaal mee bezig?” Dit komt voor bij de rijkste en machtigste mensen als ze een bepaalde leeftijd hebben bereikt dus waarom niet bij de menselijke Illuminati. Bovendien heeft de menselijke Illuminatus maar 24 uur per dag en heeft hij minstens zes uur slaap nodig. De hoeveelheid informatie die hij kan verwerken, op basis waarvan hij het lot van de wereld kan sturen, is dus maar zeer beperkt. Verder is het goed mogelijk en zelfs te verwachten dat er onenigheid ontstaat tussen de menselijke Illuminati, waardoor de Nieuwe Wereldorde in de soep belant. Het is al vaak gebeurd. Tot slot zou de menselijke Illuminatus kinderen kunnen hebben, iets wat in elk geval geldt voor de Rothschild familie, waarmee vergifting door chemtrails pertinent is uitgesloten. De baas van Monsanto, een handelaar in genetisch gemodificeerde zaden die een belangrijke rol speelt in complottheorieën (en bijna werd overgenomen), reageerde op milieuorganisaties dat hij zelf drie kinderen heeft. De meeste complotisten vonden dat een afgezaagd en onbevredigend antwoord. Ik niet.

De andere optie is dat we door niet-menselijke Illuminati worden bestuurd. Zij zouden dan afkomstig kunnen zijn uit het binnenste der aarde of van andere planeten en ze zouden oorspronkelijk reptielachtigen kunnen zijn die zich enkel als mens vermommen om ons te misleiden. In dat geval zou het inderdaad mogelijk kunnen zijn dat de Illuminati almachtig en alwetend zijn en dat de bovenstaande bedenkingen niet op hen van toepassing zijn. Wat dan echter problematisch is, is de oproep tot verzet die complotisten meestal doen nadat ze de waarheid hebben geopenbaard. Verzet tegen wat? De onvermijdelijke Nieuwe Wereldorde? Dan is die toch niet onvermijdelijk meer? Als de Illuminati almachtig en alwetend zijn dan zijn ze feitelijk een equivalent van de Griekse goden op de berg Olympus. Als er iets is dat de Grieken ons hebben geleerd dan is het dat je niet tegen de goden in verzet moet komen, omdat dit onvermijdelijk slecht uitpakt voor jezelf. Als je met drie miljoen mensen in verzet komt tegen de goden dan pakt het onvermijdelijk slecht uit voor die drie miljoen mensen. Als je inderdaad tot het inzicht bent gekomen dat de Illuminati almachtig en alwetend zijn dan is het beste wat je kunt doen iets waardevols verbranden in de hoop dat uw offer de goden welgezind zal zijn.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s