7 redenen om te beginnen met roken

1 – Je valt automatisch af. Niet alleen verbrand je calorieën met sigaretten, je hebt ook minder eetlust. Daardoor hoef je minder te eten op een dag en haal je ook minder eten in huis. De extra kosten van roken haal je er dus ook zo weer in.

2 – Je kan altijd pauze nemen van je werk. Niet-rokers denken dat roken een aandoening is waar je onder lijdt. Als je even geen zin meer hebt om te werken kun je dus altijd even naar buiten om een sigaretje te doen en de rest zal nog medelijden met je hebben ook.

3 – De overheid heeft je nodig. Meer dan de helft van een pakje sigaretten is belasting en in de toekomst wordt het alleen maar meer. Als niet-rokers klagen over ‘onze belastingcenten’ dan zijn het dus vooral de belastingcenten van de rokers die worden bedoeld. 2.500.000.000 euro per jaar, de overheid kan niet zonder.

4 – Je draagt altijd het vuur bij je. Het vuur is de belangrijkste uitvinding van de mens. Natuurlijk heb je die in het dagelijkse leven niet nodig, maar als je ooit in de survivalmodus terechtkomt, reken maar dat je dan blij bent dat je rookt – of baalt als je niet rookt.

5 – Je hebt altijd een openingszin. ‘Heb je een vuurtje?’

6 – Je hoort bij de club die ertoe doet. Als je in een belangrijke vergadering zit en de helft gaat roken, reken maar dat buiten de knopen worden doorgehakt en niet binnen.

7 – Je kan allemaal leuke trucjes doen met rook. Wist je dat wetenschappers hun hoofd breken over de patronen van sigarettenrook?

Rookt u graag voor een eerlijke prijs? Facebook.com/tabakvereniging

Advertentie

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s