Reis op vrijdag 15 juni naar andere dimensies met de nieuwste expositie van Jelle Debusscher

20171117_195349Jelle Debusscher is terug met een exclusieve solo-expositie aan de kop van de Sint-Paulusplaats in Antwerpen. Daar brengt hij zijn gasten, die op voorhand gescreend en zorgvuldig geselecteerd worden, via < Portals > mee naar andere dimensies. De methode die hij hanteert beschrijft hij zelf als Simple Subconcious Views: door simpele penseelstreken dringt de kunstschilder langs het bewuste brein diep door in het onderbewuste van de argeloze bewonderaar.

De < Portals > hebben de vorm van triptieken in olieverf op doek. Debusscher kiest voor deze vorm omdat de maatschappij zich te veel focust op het binaire stelsel: ja/nee, goed/fout, enzovoorts. A story always has three sides, otherwise it is no story”. De werken hebben vaak een hoofdkleur, zoals blauw of geel. Wat de structuur betreft schreef een recensent dat de lijnen van Debusscher’s abstracte schilderijen vibreren en in elkaar grijpen, maar dat er geen gevoel van chaos is bij een eerste aanblik: de abstractie is complex. “Het lijkt erop dat men zich meer en meer verliest naarmate men op een werk focust”.

Bezoekers die van de mogelijkheid gebruik willen maken om naar andere dimensies te reizen zullen eerst gescreend worden. Hoewel er geen entree gevraagd wordt voor de vernissage van < Portals > op vrijdag 15 juni 2018 zal bezoekers gevraagd worden enkele persoonsgegevens aan de deur achter te laten. Op deze manier houdt Debusscher de intieme sfeer in de expositieruimte intact en voorkomt hij dat hij de enige is die het diepste van zichzelf bloot hoeft te geven aan het publiek. In diezelfde geest behoudt de kunstenaar zich het recht toe om eenieder die op de verkeerde golflengte zit de toegang tot de expositieruimte te ontzeggen.

De expositieruimte wordt beheerd door het Math Artist Foundation, een kunstenaarscollectief onder auspiciën van wiskundige Peter Wynen. De portals zullen nog twee weken op afspraak te bezichtigen zijn.

Meer weten over Jelle Debusscher?

< Portals > van Jelle Debusscher

Vernissage:        Vrijdag 15 juni 2018 van 19u tot 23u
Adres                    Keistraat 1, 2000 Antwerpen (bij het St. Paulusplein)
Expo (afspraak) 15 juni – 1 juli 2018
GSM                     +32 485408917
E-mail                   contact@jelledebusscher.be
Website              jelledebusscher.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s