België wordt nooit wereldkampioen en Nederland al helemaal nooit, dus zet je geld op een normaal voetballand

29 procent van de Nederlanders supportert België dit WK, aangezien niemand zich nog kan herinneren dat Oranje ooit aan zo’n toernooi heeft meegedaan. De Belgen leren ondertussen van de Noorderburen hoe dat moet, ‘hysterisch nationalisme’ en trekken dit jaar in nog grotere getale naar de openbare ruimte om daar verkleed voetbal te gaan kijken. Er zijn er zelfs bij die zonder blikken of blozen roepen dat België dit jaar wereldkampioen wordt. Ondertussen laten de Belgen geen gelegenheid onbenut om Nederlanders te plagen met het feit dat het ze niet meer lukt om zich te plaatsen voor internationale toernooien de laatste tijd. Nederlanders met een zoon van acht moeten hem zuchtend vertellen dat er lang geleden ook in Nederland goede voetballers waren en dat mensen zich toen in het oranje verkleedden en dat dat een beter zicht is dan het vieze zwart-geel-rood van die Belgen.

Stel je nu eens voor dat je van een afstandje naar dit gekarrekeel mag kijken. Hoe schattig moet dat zijn? Mini-Nederland en mini-België die in toerbeurt door een speling van het lot mee mogen doen met grotemensenvoetbal en zich dan verkleden in belachelijke kostuums, in plaats van gewoon een voetbalshirtje aan te doen zoals iedere normale nationale supporter? De duiveltjes en de sinaasappeltjes die als twee broertjeshonden rollebollend over straat proberen uit te maken wie nu het minst zielige voetballand van het voetballend deel van de wereld is? Panama, Mongolië of Bosnië-Herzegovina zijn geduchte tegenstanders, maar als Paraguay of Uruguay om de hoek komt kijken dan wordt het al oppassen geblazen. En dan maar roepen dat ze dit jaar toch wel zeker tot minstens de halve finale zullen geraken, al dan niet zonder knipoog. Schattig toch?

Nee ik zal het maar even zeggen hoe het is: België en Nederland zullen nooit wereldkampioen worden. Nooit. Wie wil mag deze kennis gebruiken om zijn Toto in te vullen. Als meer mensen hun verstand zouden volgen in plaats van hun rood-wit-blauw-geel-zwarte hart bij het invullen van die gokkaartjes dan zouden er meer mensen rijk(er) worden ten koste van de pot. Het hele jaar door de statistiek bewieroken en als ze dan de kans krijgen om hun kennis in praktijk en koude euro’s om te zetten dan kiezen er toch maar weer voor om te geloven in illusies zoals een Dries Mertens die de wereldbeker kust. Vier procent van alle Nederlanders gelooft er dus in. Ze hebben er zelfs een liedje over gemaakt: “allez, allez, allez, de Rode Duivels die doen mee en ze worden kampioen met een gouden schoen”

Zing jij ook mee of ben jij wel verstandig?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s