erwt.org vindt editio.nl infantiel

logo-frontpage

De blog ‘Anne en Adolf’, die deel uitmaakt van de /fictie-map in de erwt-cloud, is enige tijd geleden ingediend voor de schrijfwedstrijd van Editio.nl. Deze relatief nieuwe site biedt schrijverscursussen aan en houdt een lijstje bij met de populairste Nederlandse auteurs. Daarnaast organiseert ze een schrijfwedstrijd waar ook bovengenoemde fictieblog is ingediend. De site wordt gesteund door een reeks schrijvers, het NRC en het boekenbal, waarvoor ze zelfs toegangskaartjes mag uitreiken.

De site is net als erwt.org een kind van wordpress.com, waar partners ‘Robot Media’ en ‘Sok Visueel Management’ een prachtig jasje voor hebben genaaid. Partner ‘Schrijven Magazine’ zal de cursussen wel verzorgen en de vierde en laatste partner is ‘The Legal Group’, een advocatengroep die waakt over intellectueel eigendom. Want wat blijkt? Artikel 8 van de algemene voorwaarden stelt dat “Alle rechten van intellectueel eigendom die verband houden met of voortvloeien uit de aan EDITIO verstrekte opdracht en/of de door EDITIO verrichte werkzaamheden berusten te allen tijde bij EDITIO.”

Dit komt goed uit, artikel 5 van de gebruiksvoorwaarden van erwt.org stelt immers “De schrijver is niet aansprakelijk voor tekstbestanden die deel uitmaken van erwt.org. Met inbegrip van maar niet beperkt tot economische, artistieke en morele aansprakelijkheid. De schrijver kan eventueel toelichting geven over de totstandkoming van blogs en andere tekstbestanden.”

Waar erwt.org content levert en er direct afstand van doet verzamelt editio.nl content en eist het intellectuele eigendom op. We vullen elkaar dus goed aan. Het is vooral met blogs als deze, waarin blasfemie van de heilige Anne Frank het risico van maatschappelijke onrust meebrengt, dat erwt.org blij is dat een andere instantie het intellectuele eigendom wil dragen. Het is een kinderachtig spelletje dat ze spelen daar bij Editio, maar wij spelen graag mee.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s