Onderbuikpeilingen #TK2017

Naar goede gewoonte peilt erwt de eigen onderbuik. Doel is de werkelijke uitslagen beter te benaderen dan de laatste peilingen. Achteraf gaan we de verschillen bespreken. Nieuw dit jaar is dat wij niet langer de enige zijn, en dat peiling2017.nl dit met veel meer succes doet. Niets dan hulde voor Bart Monsma uit Zwijndrecht, die het ambacht van de onderbuikpeilingen tot grote hoogtes heeft gebracht. Ook Arjen Lubach heeft de schadelijke effecten van peilingen meerdere keren aangekaart. Peilingen en nieuwsconsumenten gescheiden houden is als vetzakken van de patat afhouden: eigenlijk niet te doen. Genoeg geluld, laat ons grabbelen.

 1. CDA – 28
 2. VVD – 26
 3. SP – 25
 4. PVV – 19
 5. GroenLinks – 15
 6. D66 – 14
 7. PvdA – 9
 8. CU – 5
 9. DENK – 3
 10. SGP – 2
 11. PvdD – 2
 12. FvD – 1
 13. PPNL – 1

 

Lees ook:

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s