Onderbuikpeilingen

Ieder zichzelf respecterend medium komt voor de verkiezingen met peilingen op de proppen. De receptuur voor een succesvolle peiling is doorgaans een goed bewaard familiegeheim en heeft weinig met verkiezingsuitslagen van doen. Zolang de werkelijke uitslagen echter weggemoffeld worden en de krantenkoppen ‘winst’ en ‘verlies’ uitleggen op de manier die hen het beste uitkomt kraait daar geen haan naar. Wij van erwt.org hebben onze onderbuik gepeild en kwamen tot de volgende zetelverdeling in de Eerste Kamer.

D66 – 14
PVV – 14
CDA – 13
VVD – 9
SP – 7
PvdA – 5
OSF – 4
PvdD – 3
CU – 3
GL – 2
SGP – 1

totaal: 75

Wij zij er hierbij vanuit gegaan dat de samenstellers van het senaat ook een beetje rekening houden met de verkiezingsuitslag van de Provinciale Staten, want dat weet je natuurlijk nooit zeker.

5 reacties

  1. […] Naar goede gewoonte peilt erwt de eigen onderbuik. Doel is de werkelijke uitslagen beter te benaderen dan de laatste peilingen. Achteraf gaan we de verschillen bespreken. Nieuw dit jaar is dat wij niet langer de enige zijn, en dat peiling2017.nl dit met veel meer succes doet. Niets dan hulde voor Bart Monsma uit Zwijndrecht, die het ambacht van de onderbuikpeilingen tot grote hoogtes heeft gebracht. Ook Arjen Lubach heeft de schadelijke effecten van peilingen meerdere keren aangekaart. Peilingen en nieuwsconsumenten gescheiden houden is als verzakken van de patat afhouden: eigenlijk niet te doen. Genoeg geluld, laat ons grabbelen. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s