LA Confidential in België: Moordlustige ‘Bende Van Nijvel’ is Politie-eenheid

la2.jpg

Ho ho ho ho ho, laten we geen overhaaste conclusies trekken hier. Het onderzoek loopt nog, de opperste top van alle onderzoeksprominenten heeft nog niet officieel de officiële versie van de waarheid in een officieel rapport naar buiten gebracht dus iedere aanname is speculatief en dus waardeloos.

Gelukkig is deze blog speculatief en waardeloos en kan er hier onder woorden worden gebracht wat iedereen inmiddels weet. Bovendien heeft het Gazet van Antwerpen deze versie van de waarheid al redelijk ongecensureerd verwoord, dus daarmee is deze versie van de waarheid het niveau van complottheorie inmiddels (eindelijk) ontstegen. De Bende van Nijvel, de terreurgroep die in de jaren ’80 bij 18 roofovervallen 28 mensen hebben vermoord, is de antiterreurgroep ‘Diane’, onderdeel van de Rijkswacht oftewel de politie.

Wat de feiten zijn kunt u op uw gemak lezen bij mijn collega’s van het Gazet en in alle andere kranten, al moet u bij andere kranten ook zelf een beetje nadenken aangezien de hierboven getrokken eindconclusie meestal ijlings wordt gemeden. De belangrijkste hint is dat een gepensioneerde rijkswachter zelf op zijn sterfbed heeft opgebiecht lid van de Bende van Nijvel te zijn geweest. Daarnaast staan er nog een paar leden van de antiterreurgroep op het verdachtenlijstje. Twee daarvan zijn al officieel zware criminelen.

LA Confidential is een Hollywoodfilm waarin het politiekorps van Los Angeles verantwoordelijk blijkt te zijn voor drugshandel en een reeks moorden. Films over de onzichtbare lijn tussen politie en criminaliteit zijn een populair genre. Zoals wel vaker het geval is bij fictie onthullen ze een realiteit die te zwaar is om officieel te zijn: de grootste maffiabende is, altijd en overal, de politie.

Meer lezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s