Hoe ik mijn twijfel overwon en het vaccin leerde liefhebben

Cypher uit de Matrix

Er zijn twee opties: ofwel je bent gevaccineerd, ofwel je hebt geweigerd. Iedereen heeft een keuze gemaakt. Ik hoor bij de eerste categorie.

Deze blog is medemogelijk gemaakt door TV Tropes

Bij andere gespreksonderwerpen kunnen we vaag blijven en rond de pot draaien, maar dit is geen gespreksonderwerp. Dit is een daad. Een daad die een uiting is van ons diepste waardesysteem, onze meetlat, ons geloof.

We zijn gewend om met onze gesprekspartner mee te buigen. Als iemand iets zegt over wat diegene van binnen voelt, dan voelen we mee. Om niet te liegen verpakken we het soms anders, zeggen we “ja, maar …” of “ik denk er anders over, maar toch …” om dan zo dicht mogelijk bij de ander uit te komen. Nu is het moment van de waarheid gekomen. Er staat een streep in het zand.

Tijdens de hele pandemie zijn we mentaal alle kanten op geslingerd. We zijn bang geweest, boos geweest, neerslachtig, verdrietig, verongelijkt en onverschillig geweest. Ik heb één ding geleerd tijdens deze pandemie en het dat is dat we allemaal, over deze hele wereld, op dezelfde momenten dezelfde gevoelens hebben gehad. Of we ze nu uitspraken of niet.

Het vaccinatieschisma is dus geen verhaal van Kamp A tegen Kamp B. De meeste vaccinatienemers hebben veel getwijfeld en de meeste vaccinatieweigeraars hebben gematigde motieven om nog even te wachten. Aan beide kanten van de streep in het zand zijn er extremen, maar de meesten staan niet ver van de streep. Ik weet nog dat mijn vaccinator opmerkte dat ik zweette toen ik de prik liet zetten. Ik zal vast niet de enige zijn geweest.

WAAROM IK ME HEB LATEN VACCINEREN

Of liever: wat ik kan toevoegen aan het Objectieve Wetenschappelijke Bewijs Dat Vaccins Beter Zijn Voor de Mensheid (en dus ook voor jezelf)

Voordat de oppermachtigen der aarde de strijd tegen het virus gebruikten om hun controle op de wereldbevolking tot het maximale uit te buiten gebruikten ze de strijd tegen terrorisme. De War On Terror rechtvaardigde twee oorlogen en (voor ons Westerlingen relevanter) een spionageoorlog tegen de eigen bevolking. Tijdens deze digitale spionageoorlog zat ik in het verzet.

Over mijn tijd bij het verzet heb ik al vele blogs geschreven. We zijn nu een narratief verder. De cyberoorlog is veranderd in een biochemische oorlog. De vijand is dezelfde gebleven: jij en ik. De daders zijn ook dezelfde.

Er zijn er in het verzet die beweren dat de aanslagen niet alleen zijn gebruikt om de controlestaat op te tuigen, maar dat zij in feite door de Je Weet Wel Wie zijn gecreëerd. Zij vinden van zichzelf dat zij verder staan in hun denken. Ook nu, in de biochemische oorlog tegen de eigen bevolking, zijn er mensen die beweren dat het virus door die daarboven gecreëerd is, en ook zij vinden zichzelf verder staan in hun denken. Zij hebben nog dieper nagedacht. Zij zijn nog dieper in het konijnenhol gedoken.

Ikzelf WEIGERDE mijn vingerafdruk te laten scannen. Dit lijkt een beetje op de vaccinatieweigeraars, behalve dat ik toen alleen was. Van de menigte kuddedieren die met tienduizenden blaten dat ze geen schapen zijn kan dat niet gezegd worden. Ik was alleen en kon op geen begrip rekenen toen ik al streed tegen de controlestaat. Het was een jaar of 2014.

Een voorbeeld. Op de tram in Amsterdam betaalde je bijna een euro meer voor een ritkaart (ongetraceerd) dan er afgechipt werd met je OV-Chipkaart (gesurveilleerd). Discriminatie voor mensen die niet als schapen gechipt wilden worden dus. Ik gaf het geld voor de rit aan de conducteur en nam plaats, van mening zijnde dat ik voldoende betaald had.

Een Willem Engel-esk theaterstuk voltrok zich waar uiteindelijk de politie bij kwam kijken. Ik werd meegenomen, maar kon niet geïdentificeerd worden, want ik had geen identificatiebewijs bij me. Ze hadden niets om op terug te vallen. Bijna was ik doorgestuurd naar de vreemdelingenpolitie om me bij de Afghanen en Sudanezen aan te sluiten. Dat niveau. Zo ver liet ik het toen dan weer niet komen, met politiebegeleiding ging ik naar huis om mijn papieren te halen.

Met die vingerafdrukscan is het achterhalen van iemands identiteit een fluitje van een cent: pak de vinger, druk hem op de glasplaat, klaar. Daartegen probeerde ik te vechten, tevergeefs. Uiteindelijk heb ik die vingerafdrukscan toch gedaan, net als jullie allemaal. Het excuus dat de powers that be gebruikten was de strijd tegen terrorisme.

Dus of ik het sentiment van de wappies begrijp? Het net dat sluit? Geen weg terug? Het contract dat je tot levenslang veroordeelt? Terms and Conditions may apply?

Ja natuurlijk. Ik ben ook jong geweest.

Er zijn drie soorten mensen: er zijn mensen die de surveillancestaat ontkennen, er zijn mensen die de surveillancestaat bestrijden en er zijn mensen die de surveillancestaat erkennen en accepteren. Ik hoor bij de laatste groep. Voor de tweede groep ben ik Cypher uit de Matrix, de verrader, de Judas. Ik mis de smaak van biefstuk en wil die blauwe pil.

Net zoals je christenen kunt pesten door te zeggen dat je een satanist bent kun je wappies pesten door te zeggen dat je Cypher bent uit de Matrix. Eens zat je ook in het verzet, stond je aan de goede kant. Sterker nog, je was er vroeg bij, je had een voorman kunnen zijn. Je kent hun diepste angsten, je ziet de trein komen en op het laatste moment haal je de dynamietstaven onder de rails vandaan. Je bent de rat.

In een denkwereld waarin oeroude archetypes dominante drijfveren voor het handelen zijn moet je je vermommen als de gelaarsde kat. It’s the End of the World as we know it – and I feel fine!

Ik weet nog goed dat ik in een coffeeshop zat en iemand mij een metafoor probeerde op te dringen van een eiland waar alle winkels en producten in handen zijn van één persoon, iedereen werkt voor die persoon en wordt ook door diegene betaald en ik dacht toen bij mezelf: so the fuck what? Wat is het probleem? Waarom zou ik op dat eiland niet gewoon mijn ding doen? Ik schrok van de gedachte. Ik had mee moeten gaan. ‘Yeah dude.. the man… Fuck the system weet je wel’ maar dat dacht ik niet.

Want ja, de surveillancestaat is echt, maar het virus is echter. We wisten al decennia dat de pandemie eraan kwam en we wisten ook dat hij uit China zou komen. Ik heb hier een National Geographic vast uit 1994 waar gewaarschuwd wordt voor die pandemie uit China. “Wat?! Zijn die redacteurs ook betrokken bij het complot? Waren ze toen al bezig met het opzetten van deze pandemie?” Cirkelredenering. Let op voor cirkelredeneringen aub. Deze pandemie is een imminent gevaar. Net als de aardbeving in Istanbul, de vulkaanuitbarsting in Italië, de watersnoodramp in Holland en de kernramp in België. We weten dat het gaat gebeuren.

De mens heeft wél natuurlijke vijanden. Dat is de les van deze crisis. Er zijn dierlijke vijanden die gebruikmaken van de reserves van de levende mens: muggen, teken, vlooien, luizen, wormen, maden. Er zijn ook niet-dierlijke natuurlijke vijanden die gebruik maken van de mens. Virussen, bacteriën en schimmels. De rol die deze natuurlijke vijanden van de mens hebben gespeeld in de geschiedenis van de mensheid is onvergelijkelijk reusachtig. Dat wil zeggen, er is geen manier waarop jij de historische betekenis van virussen op het verloop van de geschiedenis op waarde kunt schatten.

Infectieziektes zijn in de menselijke geest synoniem geworden met de Dood zelf. Het overwinnen van infectieziektes is één van de belangrijkste oorzaken van de bevolkingsexplosie. Medische vooruitgang, zeker op het vlak van epidemilogie, is niet te ontkennen. Dat Bill Gates zijn kapitaal inzet om te strijden tegen de natuurlijke vijand van de mens is lovenswaardig. Het is de enige manier om iets goeds te doen met geld dat geen averechts effect zou mogen hebben: wie tegen vaccinaties pleit staat aan de kant van de Dood. Het bewijs? Er zijn 7.892.587.817 mensen.

We hadden dus tijd om ons voor te bereiden en dat hebben we gedaan. Misschien was de goede voorbereiding ook wel een reden dat het allemaal is gebeurd. Een beetje zoals Homer Simpson die een nucleair actief staafje onbedoeld uit de kernreactor van Wuhan meeneemt. D’oh!

Dus ja, wat doen politici? De illusie van controle creëeren. Termen lanceren als ‘Build Back Better’, ‘Great Reset’. Incompetentie verhullen met holle spreadsheettermen. Totaal irrelevante terminologie, behalve voor mensen die denken dat overheden competent en kwaadaardig zijn. Juist de wappies nemen politici serieus. Great Reset wordt dan net zo beangstigend als het net zo weinig betekenende New World Order.

Er is geen Epische Strijd tussen Goed en Kwaad bezig en jij levert er al zeker geen bijdrage aan. Jouw naam is niet Thomas Anderson, Peter Parker, Harry Potter, Jezus Christus, Luke Skywalker of Frodo Baggins. Jouw naam staat op je paspoort en de samenleving zou het fijn vinden als je aan de oproep gehoor geeft om een vaccin te halen.

En voor zij die Ancient Archetypes letterlijk tot hun religie hebben gemaakt zeg ik het volgende. Uiteraard zijn dit de Laatste Dingen. Uiteraard is het geschreven. Uiteraard moet jij je bezig houden met Eschatologie want alleen zo kun jij zeker weten dat jij en je Huis aan de juiste kant van de Schapen en de Bokken komen te staan en geen Tekenen missen. Maar is dit de ultieme beproeving? Abraham moest zijn zoon offeren, Noach moest een ark bouwen, Job werden zijn kinderen en zijn gezondheid afgepakt en Christus stierf de kruisdood. En wat is jouw beproeving? Jij moet als een tweejarig kind “neen” zeggen tegen een prik. En dan komt Christus weder om de vaccinatieweigeraars te belonen zeker. Om nog maar eens met TV Tropes te spreken: dat noem ik nou een ‘Downer Ending’ van de wereldgeschiedenis.

Meer lezen?

Over Complotisme – Rusland, QAnon en de doe-het-zelf comploteconomie

In 2016 heb ik twee blogs geschreven over complotisme. In de eerste blog betoogde ik dat de complotdenkers terecht fenomenen zien waar anderen blind voor zijn, omdat deze fenomenen indruisen tegen de manier waarop men zich de wereld voorstelt. In de tweede blog schreef ik, als antwoord hierop, dat de manier waarop complotisten denken over een almachtige elite een hunkering naar onderdrukking door een opperwezen blootlegt, waardoor het complotdenken een soort nieuwe religie wordt. Vandaag, in 2020, wil ik daar een derde betoog aan toevoegen: de meeste complottheorieën die nu de ronde doen zijn pertinente leugens die moedwillig de wereld…

Over complotisme

Credo ut intelligam: ik geloof zodat ik kan begrijpen. In andere woorden: een overtuiging komt niet tot stand door bewijzen, maar eerst is er de overtuiging en dan pas ziet men bewijzen. Dit is een essentiële uitspraak die door een middeleeuwer is gedaan over God, maar die ook kan gaan over andere geloofssystemen. Kenmerkend aan een geloofssysteem is dat observaties die ingaan tegen het systeem door de gelovige niet worden verwerkt. Wetenschappelijke observaties die indruisen tegen de Bijbelse waarheid werden (en worden) door christenen niet verwerkt, mensen die deze observaties verkondigden werden als ketter weggezet. Observaties die erop wijzen dat…

Nog iets over complotisme

In de vorige blog betoogde ik dat een logisch denkend mens er moeilijk tussenuit kan komen dat de Bilderberg conferentie relevant is voor de wereldpolitiek en dat Willem-Alexander machtiger is dan de Tweede Kamer. Nu moet gezegd worden dat een logisch denkende complotist een belangrijke afweging moet maken in zijn opvattingen en dus in de manier hoe hij omgaat met zijn waarheid. De afweging is de vraag of de wereldtop menselijk danwel niet-menselijk is. Complotisten gaan ervan uit dat er een Nieuwe Wereldorde (NWO) wordt voorbereid en ingevoerd door een selecte groep van de machtigste mannen op aarde. Zij streven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s