Hoe mannen naar vrouwen kijken

1423543569548

Dat mannen vrouwen op hun uiterlijk beoordelen is algemeen bekend, maar over de manier waarop dat gebeurt doen veel mythes de ronde. Vaak worden die mythes onbewust of uit gemakzucht door mannen in stand gehouden. Vandaag klap ik uit de school en zal ik een poging doen om onze zielenroerselen onder woorden te brengen.

Er moet eerst een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen het gezicht en de rest van het lichaam. Deze twee spreken namelijk twee heel verschillende aspecten van aantrekkelijkheid aan: seks en schoonheid. Het lichaam is het terrein van de seks, het gezicht is het terrein van de schoonheid.

Voor de seks heeft een man genoeg aan het lichaam. In het ideale geval heeft dat lichaam de maten die jullie beter kennen dan wij, maar de marges daaromheen zijn zeer breed. Zo breed dat het tijdsverpilling is om er te veel mee bezig te zijn. Natuurlijk bestaat de categorie ‘te dik’, maar die begint pas als de heupen en de hals niet meer zichtbaar zijn. Bovendien gaat zwaarlijvigheid vaak gepaard met grote borsten en die wegen natuurlijk mee aan de pluskant van de balans. De categorie ‘te dun’ bestaat ook: alle catwalkmodellen vallen in deze categorie. Seks is een fysieke bezigheid en vereist nu eenmaal een minimum aan massa.

Houd daarbij ook in gedachten dat je helemaal zelf in handen hebt hoeveel van dat lichaam je laat zien. Het gaat om de billen en de borsten, als je sexy wilt zijn is het enige wat je hoeft te doen die een beetje goed uit de verf te laten komen. In dit geval hebben de modeblaadjes wel een beetje gelijk: zwart kleed af. Alles wat zwart is en strak rond de benen zit valt sowieso goed. Serveersters met strakke zwarte shirtjes zijn misschien wel het geilste wat er is. Loop in strakke zwarte kleding tien uur door New York en je krijgt geheid reacties.

Zo universeel en banaal als het ideale lichaam is, zo onmogelijk is het om iets zinnigs te zeggen over schoonheid. Natuurlijk zijn er ‘knappe koppies’, maar die zijn totaal oninteressant. Wat een gezicht interessant maakt zal per man verschillend zijn. Om een voorbeeld te noemen: ik vind flaporen wel interessant. Op een dag kreeg ik te horen dat er vrouwen zijn die flaporen laten rechttrekken om te voldoen aan het schoonheidsideaal. In mijn oren klonk dat als een tuinman die rozenblaadjes wegknipt om de steeltjes beter tot hun recht te laten komen. De meeste mannen praten liever over seks dan over schoonheid, omdat ze dan zeker weten dat ze geen rare dingen zeggen.

Schrijven over seks en schoonheid gaat prima in nuchtere toestand, maar dat is allemaal theorie. In de praktijk valt de aantrekkingskracht van de vrouw alleen maar in cliches te vatten die zo nietszeggend lijken dat ik me er voor schaam om er deze blog mee te eindigen. Want waar het uiteindelijk allemaal om gaat is om die ogen die steen doen smelten en die lach die de zon doet verschijnen.

6 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s