Het moment dat ik dankzij Nikolas Vanhecke de handdoek in de ring gooide

Nikolas Vanhecke De Standaard inlichtingendiensten justitie journalist Vlaamse nikolasvh
Dit is het artikel van Nikolas Vanhecke

Tien seconden geleden las ik bovenstaand artikel en bij de eerste zin na de inleiding gooide ik de handdoek in de ring en besloot ik deze blog te schrijven. De zin luidt als volgt:

Hij staat gewoon tussen de andere chat-applicaties in de online winkels van Apple en Google (…)

Alsof dat nog niet erg genoeg is weet ik zeker dat er lezers zijn die het probleem nog niet zien en eigenlijk nog steeds niet weten waar deze blog over gaat of welke handdoek er precies in welke ring wordt gegooid. Wie zeker niet weet wat het probleem is Nikolas Vanhecke, journalist bij De Standaard, die zichzelf net gegoogeld heeft en zo op deze blog is gekomen. Hij heeft namelijk het artikel geschreven dat deels in de hoofdafbeelding staat. Lees het maar.

Hij staat gewoon tussen andere chat-applicaties! Hij staat gewoon tussen de andere chat-applicaties! Wat staat er gewoon tussen de andere chat-applicaties? Nou, een dienst die, als we de Russen mogen geloven, communicatie realiseert die alleen door de verzender en de ontvanger gelezen kan worden. Dus tussen Messenger en Whatsapp en Hangouts, chatdiensten die jouw privégesprekken gebruiken voor talloze malafide praktijken, staat gewoon een chatapplicatie die geëncrypteerd is zodat bedrijven en inlichtingendiensten er geen gebruik van kunnen maken. Nikolas Vanhecke bestempelt de enige veelgebruikte app die onze gesprekken niet verkoopt als ‘terroristen-app’, en verontwaardigt zich daarna over het feit dat deze ‘terroristen-app’ gewoon in de online winkels te krijgen is.

Toen ik dat las, dames en heren, besloot ik dat het over en uit is. Ik kap ermee. Volgens mij was ik al gekapt maar nu kap ik er helemaal mee. De politiestaat is vol en wel gerealiseerd en ik ga ook langs de kant met een vlaggetje zwaaien. Zie je daar.

3 reacties

  1. Deze blog was ook een experiment met SEO dat niet zo goed gelukt is voorlopig. Ik dacht als ik nou overal Nikolas Vanhecke tussenprop dan komt de blog vanzelf hoog bij Google als je zoekt op Nikolas Vanhecke maar helaas, de blog is nog lang niet vindbaar genoeg. Misschien na duizend lezers.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s