Gewoon een blog (alstublieft)

Ik ben een versteende trol uit een civilisatie lang voor de officiele jaartelling begon. Ik probeer namelijk gewoon een blog te runnen. “Een BLOG?” roept de loketmedewerker van WordPress. “Wacht even, ik bel even met de manager” en daar sta ik dan met mijn klasseur vol officiële documenten die moeten bewijzen dat ik een eerzame gebruiker ben die netjes elk jaar voor zijn .org domein heeft betaald en niets meer nodig heeft dan tekst een paar plaatjes voor de versiering. Minder reclame voor de lezer (jou) zou leuk zijn maar hoeft niet perse als ik daar heel veel voor moet betalen. Danku, dat ik hier mag zijn, dat u nog bestaat, o WordPress. Vele andere diensten zijn in de laatste vijftien jaren jammerlijk vergaan maar u bent er nog, dus danku.

“…ongelooflijke inhoud…”

“Een BLOG?!” roept de manager tegen de loketmedewerker door de telefoon. De rest versta ik niet. De loketmedewerker kijkt me af en toe met een schuin oog knikkend aan en hangt dan op. Of ik al wist dat ik geld kan verdienen op WordPress. Ja, dat hoef ik dus eigenlijk niet perse. Nee, we zijn geen charitieve instelling dus een bedelknop hoeven we ook niet.

Ja we hebben dus niet echt producten ofzo. Gewoon blogs. We zijn eigenlijk geen winkel. Dus we zijn niet echt zo in de e-commerce en we hoeven ook geen geld te verdienen. Gewoon, normaal, website. Klaar.

“We zijn eigenlijk geen winkel”

Of ik Medium al ken, Jaja, zeg ik zuchtend, die ken ik. Voor onze Engelstalige vrienden publiceren we er al af en toe. In het Engels dus ja. https://medium.com/@erwtdotorg. Ja die gebruikersnaam verwijst dus naar deze website. Nee, we blijven WordPress ook leuk vinden, want dan kunnen we de boel nog een beetje personaliseren weet je wel. En Medium bestaat nog maar pas 10 jaar en jullie bijna 20 jaar dus je zou dan denken dat…

Newsletters? Ooh Substack, ja, ja. Die is ook heel hip en leuk voor mensen die gewoon soort van blogs schrijven zeg maar, maar dan voor een publiek ofzo. Ja, toch al 5 jaar oud inmiddels, god wat gaat de tijd snel. Ja geld verdienen ik weet het. Maar we willen zeg maar gewoon, website. Dingetje, ergens online, iedereen kan erbij, 24/7. Niemand hoeft te betalen ofzo, geen funnel, mensen die gewoon klikken waar ze willen. Surfen. Surfen? Ja ehm, laat maar, dat is van voor jouw tijd. Mobile friendliness, ook goed. Geen probleem. Responsive. Mh, lekker.

Hulp bij content? Nee, dat doen we zeg maar, intern. On premise content creation is echt ons ding zeg maar ja. Content as a Service doen we niet aan, blijft binnenboord. Gewoon, eigen dingetje doen. Geweldig merk en logo hebben we al gedaan, via paint 3D van Windows. Heeft niemand het over. Jammer. Zo veel dingen die… Wat? Nee laat maar ik was gewoon aan het mijmeren.

“Simpletexting? Nou ja zeg!…”

Ja ehm Facebook naar website conversion hebben we gedaan, kan nog wel opzich. Simpletexting? Nou ja zeg! Zo belangrijk zijn we nu ook weer niet. Toch? Wel? Oh kijk een alles-in-één marketing en CRM-platform, ehm ja leuk. Nee maar we proberen dus juist geen .. niet zo veel over onze lezers te weten… Ja wij noemen onze bezoekers lezers. Of gebruikers als we in een commerciële bui zijn maar nooit klanten nee.. Want ze betalen nergens voor he. Kan wel, maar zeker niet de bedoeling ofzo.

Maar ja in elk geval bedankt, we proberen nog zo lang mogelijk vol te houden achter de schermen. Houtje touwtje. Floating in the bloatware. En als het allemaal niet meer gaat hebben we altijd nog een archief dus maak je maar geen zorgen loketmedewerker. Dankuwel dat we hier al sedert 2015 mogen zijn, bijna een eeuw in mensenjaren.

BIJNA 100.000 BEZOEKERS OP ERWT.ORG

Er zijn een paar dingen die je niet aan je voorbij kunt laten gaan zoals je verjaardag of dat van je kinderen of mijlpalen zoals het moment dat je 100.000 kilometer op je dashboard gaat bereiken of 100.000 stappen op je stappenteller en aangezien ik onlangs geheel toevallig uit nieuwsgierigheid naar alle nieuwe functionaliteiten de…

Mededeling omtrent het overlijden van woensdag.bloggertje.nl

4 december 2015 Geachte gebruiker van erwt.org, Het is niet onze gewoonte om ons direct tot u te richten, maar hetgene waarover wij u nu gaan informeren heeft een dusdanig groot effect op onze beoogde doelstellingen dat we niet anders kunnen. erwt.org houdt zich bezig met het systematisch in kaart brengen van de ideëenwereld van…

Eventjes iets over blogs die bederven

Ja dát dus. Blogs die bederven zijn voor mij een hoofdpijndossier. Blogs bederven als het te lang duurt voordat ze geschreven worden en dus in mijn hoofd blijven dooretteren. (foutmelding! Door-etteren, mag dat wel? Nee, ook niet. Het is toch etteren? Ja dat wel. Nou dan is dooretteren óók een woord vind ik) Terwijl die…

Hoertjes waren het, maar wel aardige hoertjes.

De jeugd leest te weinig, verzuchten ouderelui al sinds de uitvinding van de radio. Een oplossing was er nooit. Tot nu. Een leesclub. Maar in plaats van een club waar veertigjarige huismoeders samenklonteren, is dit een leesclub voor jongens. Ze noemen zichzelf “Jongensleesclub Nescio”, naar de eerste zin uit ‘De Titaantjes’. Wie er achter deze…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s