“Nederland Narcostaat” uitgelegd aan Nederlanders (deel 2/2)

Gesloten shishalounge waar in 2016 het afgehakte hoofd van Nabil Amzieb werd gelegd

In 2019 schreef ik deel 1 van dit tweeluik, waarin ik aan Nederlanders probeerde uit te leggen dat Nederland een Narcostaat was (“Narcostaat Nederland” uitgelegd aan Nederlanders (deel 1/2)). De term was net in opkomst, het debat was pril, de weerstand was groot. Ik schreef wat historische referenties aan elkaar en zou met deel twee pas echt mijn lezers de schellen van de ogen schrijven. Maar eigenlijk is het niet meer nodig.

In 2021 werd Peter R. de Vries doodgeschoten en sindsdien is Nederland dan officieel een narcostaat. Ik zag laatst een boek op een koffietafel liggen getiteld ‘Nederland Narcostaat‘, zónder vraagteken. In 2019 had ik het niet durven denken, toen ik nog met rooie oortjes naar ‘De Willem Podcast‘ luisterde en het idee had dat ik de enige was die wist wie Ridouan Taghi was. Nederland op gelijke voet zetten met Mexico en Colombia was taboe, dat deed je niet. Daar werden mensen heel erg boos van.

Het is wonderlijk hoe het publieke bewustzijn van Nederland werkt. Eerst is het taboe om slecht over zwarte piet te praten, een paar jaar later wordt je uitgescholden als je je gezicht zwart schminkt. Het ene moment ben je een nerd als je alcoholvrij bier drinkt, een vingerknip later ben je de enige die nog drinkt wat vroeger normaal was. Waren veganisten een paar jaar geleden nog fanatieke terroristen die Pim hadden doodgeschoten, vandaag word je vies aangekeken als je een “koeienmelkcappu” bestelt, in plaats van een gewone met havermelk.

Toen ik aan dit tweeluik begon was het mijn doel om Nederlanders met andere ogen naar hun eigen land te laten kijken. Ik wou schrijven over de onderwereld die als magma onder de aardkorst borrelt, soms een boertje latend in de vorm van een vulkaanuitbarsting. Niet dat ik daar voltijds mee bezig was natuurlijk, maar af en toe dacht ik wel na over hoe ik deel twee moest inpakken, hoe ik de hoge verwachtingen die ik in deel 1 had geschept moest inlossen.

Maar de toon is nu dus anders. In plaats van een bekeringsblog kan ik er nu vanuit gaan dat je verstand van zaken hebt. Je weet dat er motorclubs zijn die huurmoorden plegen op commando. De parallel trekken tussen de motorclubs in Nederland enerzijds, en de kartels in Zuid-Amerika anderzijds is misschien nog wat hooggegrepen, maar geef het nog wat tijd. Lees ondertussen Nederland in Verval 5: De Outlaw Motor Clubs nog eens. Eigenlijk schreef ik toen, in 2016, wat voor vandaag op planning stond.

Wat ik vandaag nog wil toevoegen aan het collectieve bewustzijn enerzijds, en aan alles wat ik over dit onderwerp heb geschreven anderzijds, dat is de moordcultuur. Ik wil eigenlijk toewerken naar de video die ik onderaan deze blog heb gezet. Er zijn woorden en termen en gedachtenkronkels waarmee de moordcultuur in Nederland, een bijproduct van die Narcostaat, onder de stoelen, de banken, het tafelkleed en het welbekende vloerkleed wordt geschoven. De “Afrekening in het criminele circuit”, het “Weer één minder”, het “Die allochtonen kennen geen mores zoals de oude penoze”…

Vooral dat laatste is pijnlijk, omdat het de schijn wekt dat de moordcultuur sterker is in het buitenland dan in Nederland. Dat Nederland het allemaal wel onder controle had totdat allochtonen het kwamen verpesten. Niets is minder waar.

Het is pijnlijk om te zien hoe de moordcultuur uit de tijd van de Neus, de Snor, de Dominee, Sjors & Sjimmie en Spic & Span wordt geromantiseerd en met de mantel der liefde wordt bedekt en hoe de nieuwe generatie die de ongereguleerde business heeft overgenomen ongeschreven regels zou overtreden. Alsof er voorbij het “Gij zult niet doden” nog gedragsregels zijn die het kunnen relativeren.

Dat Nederland alleen staat in de zakelijke handel in mensenlevens in combinatie met de vergoeilijking ervan kun je zelf ook uittesten. De eerstvolgende keer dat je een buitenlander tegenkomt, vraag dan of er in zijn of haar taal een vertaling bestaat voor het woord “Vergismoord“. Leg het misschien nog even uit: “Een vergismoord komt voor als een huurmoordenaar zich vergist en (meestal op klaarlichte dag) de verkeerde man doodmaakt”. Ik heb het zelf al een paar keer getest als voorbereiding voor deze blog. Leuke gesprekken waren dat.

Dus beste Nederlander, zet nu voor één keer die racistische bril af en neem een kijkje in de keuken van Narcostaat Nederland om te luisteren naar lijkenwasser Mourad die ons probeert duidelijk te maken wat de prijs is van de oerhollandse handelsgeest.

“Narcostaat Nederland” uitgelegd aan Nederlanders (deel 1/2)

Als buitenlanders beginnen over het feit dat het toch wel bijzonder is dat je in Nederland marihuana en magic mushrooms kunt kopen alsof het worstenbroodjes zijn dan beginnen Nederlanders meestal te oreren over hoe onvoorstelbaar vrijzinnig, ruimdenkend en modern ze zijn en dat dit nu eenmaal de beste manier is om met drugsproblematiek om te gaan. Nederland is daar toevallig als eerste achter gekomen, beweren de Nederlanders, en daarom kun je legaal wiet kopen. De waarheid is dat Nederland al eeuwenlang…

Wil je weten waarom de hele wereld Nederland ziet als muziekland?

Dat Nederland bekend is van tulpen, klompen en kaas weet je al natuurlijk, maar er is ook iets waar Nederland internationaal wereldberoemd om is zonder dat Nederlanders het zelf doorhebben. Nee, er zijn niet zo veel popartiesten als in de VS, Engeland of Korea, maar er is één genre waar Nederland in uitblinkt – en toevallig is dat genre best wel populair. Nederlandse DJs verdienen miljoenen Op de lijst van de 10 bestverdienende DJs van 2019 staan 6 Nederlanders: Martin Garixx…

Nederland in Verval 5: De Outlaw Motor Clubs

99% van de motorclubs komen alleen bij elkaar voor de liefde voor motors. 1% (de zogenaamde Outlaw Motorclubs) houdt zich niet altijd aan de wet. Als deze verhoudingen zouden kloppen dan zou Nederland helemaal stampvol gebouwd moeten zijn met vredelievende motorclubs, want het aandeel 1% clubs is in de laatste jaren duizelingwekkend gestegen. Met name Satudarah, de club met Molukse wortels, heeft letterlijk en figuurlijk veel terrein gewonnen in Nederland en ver daarbuiten. Dat clubs als deze tot de zogenaamde 1%…

Waarom ik uit Nederland ben gevlucht

De VVD heeft de verkiezingen van vorige week gewonnen met de slogan: ‘Normaal. Doen.’ In een brief aan het volk had premier en lijsttrekker Mark Rutte dit geschreven: “Doe normaal of ga weg”. Beter kan ik niet uitdrukken waarom ik uit Nederland ben gevlucht. Ik heb helemaal geen zin om normaal te doen. Een normale Nederlander werkt met plezier, eet boterhammen met kaas en drinkt melk en koffie met zo veel mogelijk schuim. In het weekend drinkt hij waterig bier, maar…

Dit is de man die geld verdient aan failliete ziekenhuizen (en hij is nog niet van plan te stoppen)

 In 2018 bereikte de marktwerking in de zorg zijn voorlopige dieptepunt: de IJsselmeerziekenhuizen en het Slotervaartziekenhuis werden failliet verklaard. Personeelsleden werden ontslagen, patiënten werden met spoed overgezet en boze burgers dreigden een snelweg te blokkeren. Loek Winter, zorgondernemer en voormalig bestuursvoorzitter van de failliet verklaarde ziekenhuizen, blijft opvallend vaak buiten beeld. Zijn carrière laat zien hoe je ongestraft veel geld kan verdienen in Zorg BV Nederland. “Health Care is big business”, met die triomfantelijke woorden maakt Loek Winter in 2012 ondernemers…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s