Boze witte #twittermeisjes

anne-ardon-links-en-mede-oprichtster-justine-van-de-beek-foto-elvira-m-th-visser-stellingdames-nl
@AnneArdon en @Justinedus, samen @Stellingdames

De Nederlandse twitter-familie is klein, hondsbrutaal en ongenuanceerd. In 140 tekens moet glashelder worden wat stom is en wat leuk is en meestal is iets stom. Als veel mensen het leuk vinden dat je iets stom vindt dan stijg je in de twitter-pikorde, tot je deel uitmaakt van de twitter-elite die het gesprek van de dag bepaalt. Eenmaal deel van de twitter-elite is de stap naar de gevestigde media bijzonder klein, want de meeste succesvolle twitteraars vullen de kolommen van minimaal één bekend virtueel of gedrukt medium.

Binnen de twitter-elite is er één groep die nog meer het gesprek van de dag dicteert dan de rest van de elite, en dat zijn de boze witte twittermeisjes. Klinkende namen als @EinsteinBarbie, @ashatenbroeke en @rzuaslan behoren tot de absolute top, @MarieHemelrijk, @justinedus, @AnneArdon en @AnkeLaterveer volgen in hun kielzog. Het zijn namen die de wijde populatie weinig zeggen, maar avonturiers die langer dan een zondagmiddag ingelogd zijn geweest zullen ze kennen. Leken zullen opwerpen dat een gemiddelde topsporter minstens tien keer zo veel volgers heeft, maar zij bepalen het gesprek van de dag niet.

Je moet Twitter een beetje zien als een klaslokaal met witte mannen van middelbare leeftijd in de schoolbanken en witte boze twittermeisje die dicterend langs de rijen lopen. “Vandaahaaag.. Gaan wij het hebben.. Over.. Witte.. Mannen“. “Maar juf, juf!” probeert een leerling “Gisteren ging het ook al over…” “ZWIJG!!” roept de juf. Ze loopt naar het bord en tikt met haar liniaal op de enige regel die iedere twitteraar dient te eerbiedigen. “Mansplaining  is verboden.”

Meer lezen?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s