Waarom zijn er geen hetero’s in het Vrouwenvoetbal?

Voetbal en geaardheidsgelijkheid zijn altijd een probleem: bij de mannen voetballen te weinig homo’s en bij de vrouwen te weinig hetero’s. Oh, jij wist helemaal niet dat het WK Vrouwenvoetbal eigenlijk een datingsfestival is voor mensen met een kut? Goh, wat jammer zeg. Nou, bij dezen dan, de meeste vrouwen die voetballen zijn niet zo geïnteresseerd in piemels. Niet allemaal natuurlijk, dat zou wat zijn. Stel je voor dat er geen hetero’s in het vrouwenvoetbal zouden zijn, dat zou echt een ramp zijn. Dan gaan die hetero’s straks campagnes opzetten om de heterofiele voetbalsters uit de kast te trekken. Nee bedankt.

Zo is het bij het mannenvoetbal ook gegaan. Tim Hofman vroeg ooit eens aan Frank de boer waarom er “0 homo’s in de eredivisie spelen”. Ja Frank, waarom? Leg eens uit? Dan antwoordt hij van jaa iets met motoriek ofzo (weet hij veel), de hele homowereld begint te steigeren en acties op touw te zetten. Een homobar organiseert dan als reactie op ‘De Uitspraken Van Frank De Boer’ -dit is serieus, geen grap- een zoektocht naar Hollands First Top Gay Voetballer (daarna had je nog De Uitspraken Van Rene van der Gijp en de Uitspraken van Johan Boskamp en zo gaan ze alle ex-voetballers af) maar die mannelijk homoseksuele voetballer is nog niet gevonden.

Stel je voor dat de hetero’s het in hun hoofd halen om op zoek te gaan Hollands First Top Female Non-Lesbian Voetballer, dat zou pas echt een ramp zijn. Nee, er zijn heus wel hetero’s in het vrouwenvoetbal, maar we zeggen lekker niet wie.

Meer lezen?

Erwt Gender

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s