Wie wint de Eerste Kamerverkiezingen in 2019? Doe mee met de #Onderbuikpeilingen!

baudet kijkt op zijn mobieltje peilingen

Er komen verkiezingen en dus kunnen we weer zien hoe ver de peilingen er dit keer naast zaten. erwt.org volgt dit verschil tussen de peilingen en de werkelijke verkiezingsuitslagen op de voet en doet ook zelf een duit in het zakje met de bekende #Onderbuikpeilingen: een soort Toto voor verkiezingen.

Hoe werkt het? Heel simpel. Voel aan je onderbuik en verdeel de 75 zetels van de Eerste Kamer over de partijen die jij denkt dat de kiesdrempel gaan halen. Als de werkelijke uitslag bekend is trek je de behaalde zetels af van de werkelijke zetels en tel je deze punten bij elkaar op. Hier komt een getal uit, dit is jouw score. Is jouw score lager dan die van jouw favoriete peiler? Dan heb je gewonnen!

Moeilijk? Valt mee. In 2017 scoorde Sywert van Lienden met 17 verkeerd gegokte zetels beter dan Maurice de Hond (22) en Ipsos (20). Hij deed mee door een mailtje te sturen naar erwt@mail.com met daarin zijn Toto. Dit jaar gooien we de #Onderbuikpeilingen open voor iedereen, dus voel aan je onderbuik en doe mee!

Wil je zien hoe ver Maurice naast de pot piest (en wil je weten hoe slecht wij van erwt.org peilen)?

Wil je meer weten over de Eerste Kamer? (is er wel partijdiscipline in de provincies? Wat is de Onafhankelijke Senaatsfractie? Wie is Jos van Rey? Welk punt wilde de Waxinelichthoudergooier eigenlijk maken?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s