Waarom onze jongens de kant van Rusland kiezen

De meeste meningen zijn verdeeld tussen de vraag of het bevriezen van bankrekeningen genoeg is om de Russen schrik aan te jagen of dat er een Derde Wereldoorlog inclusief atoombommen ons te wachten staat. Ondertussen kijkt niemand naar de tikkende tijdbom in de eigen samenleving: onze jongens.

Oorlogen, revoluties en aanslagen worden uitgevoerd door jongens in de leeftijdscategorie van grofweg vijftien tot vijfentwintig jaar (zie: Alle mannen met machinegeweren zijn laffe honden). Jongens in deze leeftijdscategorie hebben te maken met een explosieve cocktail van bewijsdrang enerzijds en een doodswens anderzijds. De vraag hoe ideologieën en religies mensen zo ver krijgen om te sterven is fout, de drift is er al. Politieke en religieuze leiders kanaliseren de drift, omdat ze weten dat het zich anders tegen hen zal keren (zie: Religie en politiek).

De levensgevaarlijke cocktail van bewijsdrang en verderf is een biologisch gegeven dat voortkomt uit de partnerkeuze van vrouwen (zie: Hoe vrouwen naar mannen kijken). Hierdoor worden jonge mannen ‘incels’: involuntary celibate, onvrijwillig celibatair.

De Westerse cultuur heeft zijn incels weinig waardigheid gegeven. Niet alleen ontbreken er in het postmoderne denken bruikbare idealen, onze jongens worden actief geviseerd, geproblematiseerd en geculpabiliseerd. Het Westen gooit steentjes naar de demografische tijdbom.

De laatste decennia hebben we gezien hoe gemakkelijk incels die zich thuis niet begrepen voelen kunnen worden ingezet voor een buitenlandse ideologie. Met gelikte videos zijn onze jongens wakker gekust in hun gedeelde slaapkamers in de Europese buitenwijken, om in Syrië een eerloze dood te sterven. Een enkeling keerde terug en blies zich op. Het probleem werd door Westerse media uitvoerig beschreven, maar tegelijk geëxternaliseerd: hoewel ze vloeiend Nederlands spraken bleven het vreemdelingen (zie: Noem Jihadisten niet langer moslims).

Op dit moment is Rusland bezig om onze jongens wakker te kussen. Dit keer slapen ze niet op een gedeelde kamer in een buitenwijk, maar hebben ze een ruime slaapkamer in een villa of een rijtjeshuis. Ze zien hoe Europa alle idealen is verloren en hoe de politieke elite ruim baan geeft aan vreemdelingen en transgenders, terwijl alles waar zij voor staan wordt ondermijnt. Rusland staat symbool voor de oorspronkelijke Europese cultuur, het witte ras, het ware Christendom en bovenal: eer.

Ik heb al meermaals mensen horen zeggen dat ze het eens zijn met Rusland. Dat de NAVO zich niet aan de afspraken heeft gehouden en dat de Amerikaanse legerbases een bedreiging vormen voor Rusland (zie: ‘Joint Strike Fighter’ in perspectief: West-Europa onder Amerikaans bevel). Rusland wordt neergezet als de underdog en Poetin als de geniale schaakgrootmeester.

Waar de steunbetuigingen in het echte leven schoorvoetend zijn, zijn ze online oorverdovend. Op 4chan.org/pol/, de digitale verzamelplaats van incels, zijn de memes waarin de militaire campagnes van Rusland worden toegejuicht niet van de lucht. Het is nog een lange propagandaweg voordat onze jongens een vlucht boeken naar Moskou om zich aan te sluiten bij het vrijwilligerslegioen van Poetin, maar de oorlog is nog maar net begonnen.

De Particratie

p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 115% }a:link { so-language: zxx } Toen ik net in Vlaanderen woonde schreef ik blogs over de Belgische politiek. Vers uit Holland verwonderde ik me over hoe in vergelijking met Nederland de politieke families nog springlevend waren: flaminganten, marxisten, kapitalisten, ecologisten. In vergelijking met de Haagse managers waren de Grote…

erwt en AI (en JIJ)

JIJ: Nu pas? Het is al eind april 2023 en nu pas verschijnt er een blog op erwt over Aritficiële Intelligentie, dat is bijna een half jaar te laat. Jammer, ik dacht altijd dat erwt zo actueel was maar blijkbaar niet dus. Typisch. erwt: Ja. Bingo. Pang, you got me there. We zijn zo traag,…

IT en Boomers, X’ers, Millenials en Gen Z

Babyboomers – Computers als rekenhulp (the Shell) Babyboomers zijn ook grootgebracht met computers, maar kleinschalig. Computers waren grote machines in bedrijven en universiteiten met een lange handleiding en een heldere input en output. Het waren machines die alleen bediend konden worden door de select few, experts die er voor hadden doorgeleerd, een badge kregen opgespeld…

“Ze zeiden het alsof het een wedstrijdje was, kinderen krijgen” – Waarom Omvolking zo Ongemakkelijk is voor Links.

Lapinisme, omvolking.. het zijn ongemakkelijke termen voor witte hoogopgeleide linkse mensen. Hoogopgeleide koppels hebben één wolk van een kind en die mag niet in de klas zitten van de zes kinderen van mevrouw El Huppeldepup want dan wordt ‘ie gepest. Maar omvolking op het lagere en middelbaar onderwijs? Complottheorie! Laatst zat ik zelf te praten…

Het verhaal van 2022: de wederopstanding van King Elvis

Het verhaal van 2022 is het verhaal van de wederopstanding van koning Elvis. Dit is een filmrecensie en de film die ik hier ga recenseren is Elvis (2022) van Bas Luhrmann, met hoofdrollen voor Austin Butler en Tom Hanks. Wat ik wil beschrijven is niet de film zelf, maar de sensatie van de film. De…

Most expensive properties on Earth 2 in 2023

1. The White House (529 tiles) $75.000 Player: Landeee 2. Statue of Liberty (72 tiles) $65.000 Player: 지구인KING 3. Vatican City (554 tiles) $50.000 Player: easterlove 4. Valhalla (417 tiles) $50.000 Player: HarleyQuinn 5. Forbidden City (847 tiles) $30.000 Player: NEWYORK 6. AT&T Stadium (448 tiles) $27.500 Player: tradesmcgrady 7. The Kremlin (1997 tiles) $25.001…

Drie watermeloenen

Hoe mensen romanpersonages worden. Van driedimensionale subjecten, hoofdrolspelers in hun eigen verhaal, naar karikaturen. Figuren die zijn terug te brengen tot één trauma en als een spin een persoonlijkheid rond dat trauma hebben gewikkeld zodat niemand er bij in de buurt kan komen. En dat is geen trauma waarmee je je sympathie kunt kopen. Dat…

Millennials zijn fucked.

Ik realiseerde me pas hoe fucked wij Millenials zijn toen ik iemand van de ING hoorde zeggen dat huizenbezitters in Nederland iets moesten doen met hun hypotheek. Met die stijgende rente is het toch wel belangrijk om “daar nog eens naar te kijken”, zei hij, en toen hoorde ik iets raars. “…dat je je erop…

Gewoon een blog (alstublieft)

Ik ben een versteende trol uit een civilisatie lang voor de officiele jaartelling begon. Ik probeer namelijk gewoon een blog te runnen. “Een BLOG?” roept de loketmedewerker van WordPress. “Wacht even, ik bel even met de manager” en daar sta ik dan met mijn klasseur vol officiële documenten die moeten bewijzen dat ik een eerzame…

Het succesverhaal van ABC deel 1: van Donnies naar Barkies

Of ik er al van kan leven vraagt iedereen, want we zitten vast in een diensteneconomie en dus moeten we onze uren kunnen tellen en “ondernemen” doe je pas als je in de bovenste belastingschijven terechtkomt en je al achter je oren krabbend tot de conclusie komt dat je beter een vennootschapske kan oprichten om…

Met Yannick Verdyck is ook de democratie gestorven

Wapenbezit is een controversieel onderwerp waar democratieën over van mening kunnen verschillen. Net als abortus, euthanasie, het homohuwelijk en marihuanabezit is het recht op zelfverdediging met vuurwapens een onderwerp van debat. Elk van deze onderwerpen staat ergens op het legaliserings- en normaliseringspectrum. Waar België sterk staat in de eerste drie vrijheden, staat het zwak in…

Idiocracy (en ik)

Ik zag laatst de film ‘Idiocracy’ en dat is de aanleiding voor deze blog. Het plot van de film is dat een doodgewone Amerikaanse soldaat, Joe, voor een geheim experiment in een winterslaap wordt gebracht. Als hij 500 jaar later wakker wordt is hij de slimste mens ter wereld. Doordat intelligente mensen zich niet voortplanten…

“Nederland Narcostaat” uitgelegd aan Nederlanders (deel 2/2)

In 2019 schreef ik deel 1 van dit tweeluik, waarin ik aan Nederlanders probeerde uit te leggen dat Nederland een Narcostaat was (“Narcostaat Nederland” uitgelegd aan Nederlanders (deel 1/2)). De term was net in opkomst, het debat was pril, de weerstand was groot. Ik schreef wat historische referenties aan elkaar en zou met deel twee…

De omvolking en ik (of hoe ik dankzij Bruno Struys een rechtse blogger ben geworden)

Demografie is op dit moment een belangrijk thema in mijn (denk-)leven. Je had het kunnen zien aan de blog over bevolkingskrimp, waarin ik voor het eerst schreef over wat het belangrijkste thema van de 21e eeuw gaat worden (wereldwijde bevolkingskrimp). Juist nu is er een hetze bezig tegen het woord ‘omvolking’. Daarom ben ik nu…

De de-oriëntalisering van België

Onder schrijvers die zich bezighouden met de Belgische ziel is het de gewoonte om het land te zien vanuit de verticale as. De taalstrijd is de sleutel om België te begrijpen, de betrokken partijen zijn Nederland ten noorden en Frankrijk ten zuiden. Tussen het efficiënte Nederland en het imperiale Frankrijk ligt een vreemd land ingeklemd.…

Ik ben solidair met de boeren, en niet omdat ze zielig zijn

Ik ben solidair met de boeren in Nederland. Het recht op grondbezit en bescherming tegen staatsmacht vind ik belangrijker dan de onwenselijkheid van blauwalg en brandnetels. Blauwalg en brandnetels. Het zijn de twee B’s die centraal staan in het debat. Ik benoem ze even, omdat burgers anders denken dat er een link is met klimaatopwarming.…

De Wagen

Kijk, het verschil tussen Holland en Vlaanderen is heel simpel uit te leggen. In Vlaanderen rijden ze met dure auto’s op een goedkoop wegdek en in Holland rijden ze met goedkope auto’s op een duur wegdek. Het verschil is dat een Vlaming met liefde toegeeft dat zijn wegdek inderdaad op niets trekt en dat zijn…

De Millennial: het kind van de rekening

Als er iets is dat Millenials met elkaar gemeen hebben, dan is het wel dat hun ouders het niet samen hebben uitgehouden. Was ik tien jaar geleden nog kind van een standaardgezin waar echtscheidingen langs beide kanten niet voorkwamen, inmiddels maak ik deel uit van vier patchworkgezinnen. Zowel mijn ouders als die van mijn vriendin…

Antwerpen is goed voor ons

Allez dan. Ik woon er nu zeven jaar, het is tijd om iets zinnigs te zeggen over Antwerpen. Geen gemakkelijke taak. ‘t Stad heeft me geroepen en ik ben gekomen. Meer uitleg is er niet. Ik kan liegen en zeggen dat het anders zit, maar het zit niet anders. Het is wat het is. Na…

Joris Luyendijk, luister eens even.

Met je veelbesproken boek ‘De Zeven Vinkjes’ heb je je profiel beschreven: man, hetero, wit, gymnasiast, academisch geschoold, kind van academisch geschoolde ouders van wie minstens één in Nederland is geboren. Wij delen hetzelfde profiel, maar er is één verschil. Ik heb wél stappen gezet in de echte wereld. Je meest succesvolle boek tot nu…

Duitsland en zijn rivieren

Toen ik, bij wijze van kennismaking, als straatmuzikant een ronde deed langs Duitse steden, sliep ik meestal in een jeugdherberg en als die vol zat dan sliep ik buiten. Normaal gesproken is het dan lang zoeken naar een afgelegen, overdekte plaats waar de kans om gevonden te worden klein is maar in Koblenz bleek dat…

De Jamsessie

Ze vroeg wat ik die avond gedaan had en ik kon geen antwoord geven. Ik kon geen woord uitbrengen en ik was alles vergeten. De volgende dag heb ik mijn herinneringen opgegraven en ze in elkaar gepuzzeld tot het verhaal hieronder. Of het chronologisch klopt weet ik niet, maar zo moet het ongeveer zijn gegaan.…

Het verhaal van 2021: De Apotheose

‘Het verhaal van het jaar’ gaat over een nieuwsverhaal dat nog niet voldoende (of niet op de juiste manier) is belicht en extra aandacht verdient op erwt.org Op 6 januari 2021 werd het Capitool in Washington, D.C. ontruimd. Terwijl de senatoren bezig waren om een nieuwe president aan te duiden voerde de politie buiten een…

Het einde van het einde

Vroeger wou ik scenarioschrijver worden. En dan niet toen ik een kind was, maar in de laatste jaren van de middelbare school, als je moet kiezen wie je wil zijn voor de rest van je leven. Ik wou scenarist worden. Ik had al eens een wedstrijd gewonnen en was al op de open dag van…

BNR Dutch Podcast Awards: Dit zijn de recensies

TPodcastPodcast van blogger Bert Brussen, oprichter van ThePostOnline. Een ander geluid, letterlijk. De stem van Bert is laag, hees en dynamisch, wat prettig is om naar te luisteren. Als belastingbetalende witte, heteroseksuele cisman pas ik precies in het publiek en het is dan ook heerlijk grinniken vanachter mijn mok koffie als de grootste excessen van…

Hoe ik mijn twijfel overwon en het vaccin leerde liefhebben

Er zijn twee opties: ofwel je bent gevaccineerd, ofwel je hebt geweigerd. Iedereen heeft een keuze gemaakt. Ik hoor bij de eerste categorie. Deze blog is medemogelijk gemaakt door TV Tropes Bij andere gespreksonderwerpen kunnen we vaag blijven en rond de pot draaien, maar dit is geen gespreksonderwerp. Dit is een daad. Een daad die…

De Nacht waar je zo lang op hebt gewacht

Je bent een jaar of veertien als je aan God belooft dat je geen relatie met een meisje zult aangaan voor je zeventiende. Het is een weloverwogen beslissing, die moet voorkomen dat je fouten maakt. Het doel is om te trouwen met de vrouw van je leven, en trouwen kan niet voor je achttiende. Dus…

Hoe groot is Amerika?

Het is moeilijker om je een groter land voor te stellen dan een kleiner land. Je begrijpt bijvoorbeeld volledig hoe klein Luxemburg is als je je GPS verkeerd afstelt en binnen een kwartier aan de andere kant van het land bent beland. Voor Amerikanen is het dus ook niet moeilijk om zich voor te stellen…

Hoe ik dankzij Coinbase 500% rendement heb behaald

Als je nog nooit Bitcoin hebt gekocht heb je waarschijnlijk ook nooit van Coinbase gehoord. Ik ook niet, voordat ik in december 2019 mijn eerste Bitcoinbits begon te kopen. Inmiddels druppelt er vanuit mijn Coinbase rekening in Ierland maandelijks een paar honderd euro naar mijn ‘fiat’ rekening, staat er Bitcoin ‘koud’ in de Coinbase ‘kluis’…

Hoe Mark Rutte tien jaar in het Torentje kon blijven – en hoe je hem er uit krijgt

Al meer dan 10 jaar is Mark Rutte de minister-president van Nederland en weer wint hij met een monsterzege de Tweedekamerverkiezingen. Journalisten noemen hem de Teflon-man omdat hij zonder smetten door elke politieke storm komt. De vraag op ieders lippen is: wat is het geheim van Rutte? Het parlement is een soort poppenkast voor volwassenen.…

ONDERBUIKPEILINGEN #TK2021 “Ik voel me een leraar die proefwerken nakijkt”

Het is verkiezingsavond in Nederland en dus zijn wij van de redactie (ik dus) druk bezig met het nakijken van de inzendingen voor de Onderbuikpeilingen (voor wie niet weet waar dit over gaat, lees dit). Ik voel me ineens een leraar op een middelbare school die cijfers mag uitdelen. Wie heeft de hoogste punten? Morgen,…

Hoertjes waren het, maar wel aardige hoertjes.

De jeugd leest te weinig, verzuchten ouderelui al sinds de uitvinding van de radio. Een oplossing was er nooit. Tot nu. Een leesclub. Maar in plaats van een club waar veertigjarige huismoeders samenklonteren, is dit een leesclub voor jongens. Ze noemen zichzelf “Jongensleesclub Nescio”, naar de eerste zin uit ‘De Titaantjes’. Wie er achter deze…

Onderbuikpeilingen TK2021

CLICK op de knop hierboven om mee te doen aan de onderbuikpeilingen. Dit keer is er een volledig formulier zodat je netjes alle 150 kamerzetels kunt verdelen over de partijen die meedoen aan de #TK2021, de Tweede Kamerverkiezingen 2021 Dit keer is er ook een bescheiden prijs van €25 te winnen. Nog 1 keer de…

Bevolkingskrimp. De uitdaging van de 21e eeuw.

Bevolkingskrimp is de grootste uitdaging van de 21e eeuw. Doordat mensen minder dan 3 kinderen per huishouden krijgen daalt wereldwijd de bevolking op lange termijn.

Over Complotisme – Rusland, QAnon en de doe-het-zelf comploteconomie

In 2016 heb ik twee blogs geschreven over complotisme. In de eerste blog betoogde ik dat de complotdenkers terecht fenomenen zien waar anderen blind voor zijn, omdat deze fenomenen indruisen tegen de manier waarop men zich de wereld voorstelt. In de tweede blog schreef ik, als antwoord hierop, dat de manier waarop complotisten denken over…

De Toren: Vlaams Fascisme van de Kleine Oorlog tot Vivaldi

Ik heb de Toren gezien toen ik door de Vlaamse velden fietste met mijn vader, ik was een jaar of veertien. Hij prijkte aan de horizon, tussen de strakblauwe hemel en het felgroene land. Eerst dacht ik dat het vuurtoren was, maar daarvoor waren we al te ver van de zee. Voor een watertoren of…

Mijn eerste eerste druk

Ik keek televisie en zocht in alle haast een stuk papier om op te schrijven, een pen had ik al. Even had ik een eigen envelop in handen maar toen dacht ik nee, die kan ik nog gebruiken. Papier zou nu toch geen moeite moeten zijn, met vijftig kilo boeken op de grond. Ik vond…

Het kan verkeren in Amsterdam

Telkens als ik naar Amsterdam kom is het anders. De laatste keer dat ik kwam was de stad opeens schoon. Er stonden Chinezen in de rij voor het visrestaurant, één van hen deed een beetje brutaal tegen een ober. Een nieuw ‘clean’ merk coffeeshops had de markt overgenomen: Amsterdam Genetics, wiet was een luxeproduct geworden…

“De NS maakt het onmogelijk om je abonnement op te zeggen”

Via deze levende blog bouwen we aan een dossier met betrekking tot het opzeggen van een abonnement bij de NS. Heeft u een waardevolle bijdrage? Laat deze dan achter in de reacties hieronder. Liever anoniem, of bent u journalist en wilt u quotjes voor uw artikel? Stuur dan een mailtje naar erwt@mail.be. Sinds 2016 probeer…

Wil je weten waarom de hele wereld Nederland ziet als muziekland?

Dat Nederland bekend is van tulpen, klompen en kaas weet je al natuurlijk, maar er is ook iets waar Nederland internationaal wereldberoemd om is zonder dat Nederlanders het zelf doorhebben. Nee, er zijn niet zo veel popartiesten als in de VS, Engeland of Korea, maar er is één genre waar Nederland in uitblinkt – en…

BIJNA 100.000 BEZOEKERS OP ERWT.ORG

Er zijn een paar dingen die je niet aan je voorbij kunt laten gaan zoals je verjaardag of dat van je kinderen of mijlpalen zoals het moment dat je 100.000 kilometer op je dashboard gaat bereiken of 100.000 stappen op je stappenteller en aangezien ik onlangs geheel toevallig uit nieuwsgierigheid naar alle nieuwe functionaliteiten de…

Waarom Vlamingen rijker zijn dan Hollanders

Dure auto’s, chique kleren, champagne, dikke villa’s, zwembad in de tuin, tweede en derde verblijven, groteske (bedrijfs-)feestjes, rijen voor de banketbakker, keurslager en traiteur… Wie als Nederlander langer dan een paar uur in Vlaanderen vertoeft merkt dat er aan geld geen gebrek is en dat er geen schroom is om het uit te geven. De…

De “Baantjescarousel”, de “Boven-Ons-Gestelden”, de “Incestueuze Goegemeente” – Hoe je in Nederland bij de elite hoort door je ertegen af te zetten

Om jezelf in netwerkland Nederland tot de elite te mogen rekenen moet je de juiste mensen kennen. De elite is niet noodzakelijk rijk en rijke mensen worden niet noodzakelijk gezien als de elite. Geld speelt in Nederland een ondergeschikte rol. Het is een middel, geen doel. Een succesvolle zakenman moet laten zien dat hij eigenlijk…

De Gouden Jaren – De hipster in mezelf

Daar stond ik dan met mijn volle snor, mijn ironische T-Shirt en mijn plastic bekertje speciaalbier op het concert van Metronomy: een vrolijke veelkleurige britpopband. Naast mij stond mijn prachtige vriendin en ik had nog stof in mijn haar van deze middag, toen ik heel mannelijk plankjes in mijn independent bookstore aan het boren was.…

Het verhaal van 2019: De Brand in de Notre Dame

2019 was het jaar van de branden. Brand in het Amazonewoud, brand in Australië, brand bij Saudi Aramco (vlak voordat het met 1,5% van zijn assets de grootste beursgang in de geschiedenis deed) en brand in een kerk in Parijs. Het verhaal van 2019 is het verhaal van de brand in de Notre Dame. 9/11.…

Welcome to Touristopia!

“Hello Mr. and Mrs. Tourist, how was your flight? The weather conditions are average for this time of the year and this time of the day. Yes, Ubers/black cabs/yellow cabs/illegal taxi’s/riksja’s/motorcycles are a very common here. Traffic is hell, I know. Your hotel/airbnb is in a very nice neighbourhood, not too far from the downtown…

“Narcostaat Nederland” uitgelegd aan Nederlanders (deel 1/2)

Als buitenlanders beginnen over het feit dat het toch wel bijzonder is dat je in Nederland marihuana en magic mushrooms kunt kopen alsof het worstenbroodjes zijn dan beginnen Nederlanders meestal te oreren over hoe onvoorstelbaar vrijzinnig, ruimdenkend en modern ze zijn en dat dit nu eenmaal de beste manier is om met drugsproblematiek om te…

Haaien en statistiek

Mijn vriendin is eventjes in Zuid-Afrika en toen dat ter sprake kwam in het restaurant vond haar vader het nodig om op te zoeken hoe gevaarlijk het daar nu is qua haaien. Haaien. Ik ken haaien vooral uit de lijstjes van de meest dodelijke dieren ter wereld, waar ze het slecht doen. Meestal eindigen ze…

Onder de Kerktoren

Leven ‘onder de kerktoren’ gaat over de Vlaamse gewoonte om het vooral niet te ver te zoeken. De dorpen zijn opgeslorpt en de auto zorgt voor mobiliteit, maar de spreekwoordelijke kerktoren staat nog fier overeind in het hoofd van de Vlaming. Leven onder de kerktoren gaat over opgroeien met dezelfde familienamen als ouders en grootouders.…

Universiteiten in Europa lopen achter als het om gender gaat

Er waait een nieuwe wind door het academische huis. Het duel tussen marxisten en anarchisten en de politieke debatten over de ideale samenleving hebben plaatsgemaakt voor een multidimensionale seksestrijd. Het toneel is verplaatst van de symbolische straat naar de retorische slaapkamer en draait rond ‘mijn’ persoonlijke belevingswereld en om seks (of het gebrek daaraan). De…

Dit zijn de 132 landen waar de bezoekers van erwt.org vandaan komen

Onze fans vroegen laatst om meer inzicht in de bezoekers van dit domein en omdat wij bij erwt.org transparantie hoog in het vaandel hebben volgt hier de lijst van alle landen waar bezoekers vandaan komen: Nederland,67927België,9190Verenigde Staten,1506Duitsland,652Frankrijk,576Spanje,530Verenigd Koninkrijk,400Canada,258China,203Italië,192Turkije,178Brazilië,166Portugal,123Oostenrijk,115Zweden,111Europese Unie,107Australië,99Griekenland,98Indonesië,96Ierland,90Zwitserland,86Suriname,72Curaçao,69Polen,67Thailand,65Noorwegen,58Marokko,55Hongarije,48Denemarken,43Aruba,43Zuid-Afrika,43Japan,40Tsjechië,35Vietnam,34Zuid-Korea,32Rusland,31Kroatië,30Bulgarije,29Maleisië,26Luxemburg,25Caribisch Nederland,24India,24Roemenië,24Finland,23Nieuw-Zeeland,23Israël,22Mexico,21Filipijnen,18Hongkong SAR van China,16Egypte,15IJsland,13Peru,13Oekraïne,13Verenigde Arabische Emiraten,13Argentinië,13Servië,12Nepal,12Colombia,11Slovenië,10Belize,9Kenia,9Malta,8Costa Rica,8Litouwen,7Singapore,7Chili,7Dominicaanse Republiek,7Gambia,7Oeganda,7Taiwan,6Sri Lanka,6Ecuador,6Macedonië,6Qatar,6Sint-Maarten,6Libanon,6Estland,5Slowakije,5Saoedi-Arabië,5Kaapverdië,5Palestijnse gebieden,4Irak,4Kazachstan,4Cambodja,4Guatemala,4Bosnië en Herzegovina,4Ghana,4Tunesië,4Benin,3Myanmar (Birma),3Bangladesh,3Venezuela,3Pakistan,3Montenegro,3Jordanië,2Cyprus,2Belarus,2Zambia,2Tanzania,2Madagaskar,2Andorra,2Mozambique,2Nigeria,2Honduras,2Rwanda,2Georgië,2Koeweit,2Letland,2Puerto Rico,1Algerije,1Oman,1Somalië,1Nicaragua,1Syrië,1Brunei,1Senegal,1Cuba,1Antigua en Barbuda,1Saint…

Moe van de Media

Wie zijn ze toch, die rechts-extremisten? Hoe extreem is extreem-rechts? Hoe extremistisch is de extreme Islam nu eigenlijk? Is Thierry de nieuwe Pim? Is Dries de nieuwe Filip? Is Donald de nieuwe Adolf? >> En dan nu een interview met een extremisme expert die een boek heeft geschreven over dat het wel lijkt alsof we…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s